Evenimente Featured Post Interviuri MUZICA

EXCLUSIV! De vorba cu echipa Diskoteka – singurul festival retro din Romania : “Diskoteka este un concept unic ca punere in scena, insa respecta reteta clasica a marilor festivaluri europene”

Cel mai mare festival din Europa al muzicii anilor 80-90 va sosi in 2019 si in Romania!
Timisoara este gazda super evenimentului Diskoteka, ce va avea loc pe stadionul Dan Paltinisanu unde, timp de trei zile, in perioada 31 mai – 2 iunie, pe 5 scene, vor canta 50 de artisti.
Star Gossip Magazine a realizat un interviu in exclusivitate cu echipa acestui super eveniment, de unde puteti afla mai multe detalii de culise care, cu siguranta, daca nu v-ati luat bilet pana acum, va vor convinge sa o faceti.

Buna ziua si multumim pentru acordarea acestui interviu exclusiv. Romania se pregateste de un super festival retro in 2019, la Timisoara. Spuneti-ne, pentru inceput, de unde a pornit aceasta idee de organizare a unui festival retro si ce il face unic fata de toate celelalte evenimente retro care vor avea loc la noi anul viitor?

Conceptul din spatele Diskoteka Festival a pornit inca de acum aproape 10 ani, cand am vazut potentialul urias al muzicii de calitate a anilor 80 si 90. O parte din membrii actualei echipe am calatorit in peste 12 tari din Europa pentru a vedea si experiementa live evenimentele cu muzica retro si, este adevarat, datorita background-ului de organizator de evenimente le-am studiat pana in cel mai mic detaliu, de la reactia publicului pana la lineup sau componente ale organizarii. Insa fiind implicati in alte turnee nationale si proiecte, timpul nu a fost generos pentru punerea in scena a festivalului Diskoteka pana acum.
Retro a devenit un trend in acest moment in Romania, insa piata este deschisa organizarii unui eveniment de calibru. Pana acum, au existat spectacole singulare, de succes, deci exista nisa de public, cu unul sau doi-trei artisti de notorietate, dar atat, fara concept si alte elemente. Iar situatia pentru 2019 este aceeasi la nivel de piata.
Asa ca ne-am zis ca a venit vremea organizarii unui eveniment de calibru cu toate ingredientele care sa-l pozitioneze intre manifestarile festivaliere europene. Si asa am pus in practica Diskoteka Festival 2019.
Este unic ca si concept si punere in scena, insa respecta reteta clasica a marilor festivaluri europene. Timp de 3 zile, peste 50 de artisti vor sustine show-uri live de exceptie in fata a peste 130.000 de oameni. Activitatile variate, decorurile, proiectiile si multe alte surprize vor intregi tabloul unui festival de la care nu vei dori sa lipsesti.

Diskoteka este un super eveniment European. Va sperie sau va ambitioneaza gandul de aducere si pe pamant romanesc a acestui eveniment?

Nici gand sa ne sperie, este ambitia noastra de a-l face cel mai mare din Europa pe segmentul muzicii anilor 80 si 90! Mai mult decat atat, suntem convinsi ca va ajunge printre festivalurile apreciate din Europa. Suntem mai mult decat pregatiti sa impresionam publicul cu un concept unic, cu show-uri live spectaculoase, decoruri masive care vin sa completeze vizual atmosfera celor doua decade, cu spectacole de lumini, inovatii si activitati interactive, proiectii de filme si zone generoase de food & drinks sau shop-uri cu suveniruri. Si suntem convinsi ca vom reusi. Asa cum alte festivaluri au pus Bucurestiul sau Clujul pe harta evenimentelor muzicale, asa vom face si noi cu Timisoara.

De ce Timisoara?

Am inceput prin a studia cateva orase, de la segmentele de public la stadioane si posibilitatile de cazare, dar si multe alte aspecte. Initial ne-am dorit sa fie la mare, insa datorita unui sponsor care a f?cut un studiu zonal in plus ne-am indreptat atentia catre Iasi. Stadionul insa era prea mic fata de ce ne doream noi pentru prima editie, asa ca am studiat si Craiova. Am ales Timisoara. Este un oras foarte drag noua din multe puncte de vedere. Timisoara are locatia ideala pentru Diskoteka Festival, un stadion cu o capacitate de 45.000-50.000 de oameni pe zi, este un oras in care noi am mai organizat evenimente mari si unde revenim de fiecare data cu drag. In plus, Timisoara a fost dintotdeauna un oras al premierelor, un adevarat deschizator de drumuri, de la iluminatul stradal cu gaz pana la primul spital municipal, prima scoala elementara, primul tramvai electric, primul ziar. Timisoara a fost si primul oras liber din Romania in 89, iar lista premierelor continua cu multe realizari. Asadar, in 2019, Timisoara va fi primul oras in care va avea loc Diskoteka Festival.

Cum ati ales artistii care vor fi invitati in cadrul acestui festival si cat de deschisi au fost acestia in reinvierea muzicii retro in Romania?

Alegerea artistilor a fost simpla si fireasca. Fiind in industria organizarii de evenimente de foarte mult timp, stiam care sunt artistii care prind bine la public, ce artisti au fost in voga in acele decade si care dintre ei inca sustin concerte, dar am facut si poll-uri pe social media care ne-au aratat ca am f?cut cele mai bune alegeri. Practic, numele de pe afis sunt un adevarat best of al celor dou? decade. Mai mult, am fost placut surprinsi sa vedem cat sunt de deschisi artistii straini catre publicul din Romania.

Ce inseamna pentru voi muzica retro? Cum vedeti muzica din anii 80’- 90’ fata de muzica de azi?

Pentru intreaga echipa, muzica retro este cea mai buna muzica. Este muzica pe care am crescut, ne-am trait adolescenta sau tineretea. Si daca si in prezent ascultam evergreen-uri ale unor artisti precum Aretha Franklin, BB King, Ella Fitzgerald, Elvis Presley, The Beatles sau ABBA, imaginati-va cum vor fi vazuti anii 80 si 90 in timp, cele doua decade fiind o adevarata explozie de artisti de top, poate si datorita progresului tehnologic, poate cele mai bogate si creative in impunerea unor adevarate imagini de tip icon. Ne place muzica buna si din ziua de azi, insa ne displac mesajele cu conotatie negativa si impact in randurile tinerilor, oricat de trendy sau de pe val ar fi piesele respective.

In opinia voastra, ce considerati ca asigura succesul unui festival de o asemenea anvergura?

Pentru echipa Diskoteka Festival masura succesului o da publicul, reactia publicului la toate surprizele pregatite si dorinta de a participa la festival. Avem deja vandute 12.000 de abonamente intr-un timp foarte scurt si cu 6 luni inainte de eveniment, iar mesajele primite online sunt de-a dreptul magulitoare. Avem un public cald, deschis, care vrea sa vina sa se distreze timp de 3 seri, sa experimenteze si sa se bucure de tot ceea ce inseamna conceptul Diskoteka.

Pe langa concertele spectaculoase, la ce sa se astepte publicul de la un astfel de festival?

Pe langa mult asteptatele concerte live, unele cu band, altele cu show-uri coregrafice spectaculoase, locatia va arata senzational. Va fi totul amenajat in spiritul anilor 80 si 90, ca o reintoarcere in timp in acei ani frumosi, explozivi si incarcati de farmec. Vor fi foarte multe surprize placute, insa departamentele noastre de marketing si comunicare nu ne lasa sa le dezvaluim inca. Dar va putem spune ca va puteti astepta la decoruri grandioase, filme vazute ca pe vremuri, faimoasele bairamuri, flash mob-uri si multe alte surprize.

Care sunt cele mai mari provocari legate de organizare si cum le depasiti?

Una din prioritatile noastre este siguranta deplina pentru publicul prezent. Aspectele artistice si de logistica nu sunt o provocare pentru noi, considerand vasta experienta a echipei noastre in timp. Asadar, ne-am dorit ca la un eveniment care va avea un public estimat la peste 130.000 de persoane totul sa se desfasoare in deplina siguranta. Astfel, am inceput deja sa lucram cu Jandarmeria, ISU si toate organele competente si facem echipa buna cu ei. Mai mult, ne-au si felicitat pentru ca am inceput demersurile atat de devreme, motivand ca nu au mai vazut asa ceva la alti organizatori, insa pentru noi asa este firesc.

Cum invitati publicul roman si din strainatate sa fie spectatorul unui eveniment unic – Diskoteka, in 2019?

Am inceput o campanie de promovare care din 2019 va functiona pe mai multe medii si canale de comunicare decat in prezent si care va cuprinde mai multe componente. Insa mesajul pe care vrem s?-l transmitem este simplu. Vino la prima editie Diskoteka Festival si retraieste-ti cei mai frumosi ani, iar daca esti tanar, vino sa descoperi cei mai frumosi ani pe care n-ai avut sansa sa-i traiesti! Diskoteka propune o experienta unica, cea mai spectaculoasa si impunatoare din Europa, cea a reintoarcerii in anii 80 si 90, cu tot ce au avut mai frumos acei ani.

Biletele se pot achizitiona de pe diskoteka.ro si bilete.ro!

Pentru mai multe detalii:

Website

Facebook

Mesaje din partea artistilor invitati

Lasa un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: