Compozitorii care doresc sa inscrie piese pentru Selectia Nationala Eurovision Song Contest 2013 o pot face incepand de luni, 14 ianuarie.

Perioada de inscrieri se va incheia pe 3 februarie, timp in care cei interesati sunt asteptati sa trimita sau sa depuna piesele, in format audio, pe CD, la Registratura Televiziunii Romane (Calea Dorobantilor nr. 191, sector 1, Bucuresti), precum si la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, Iasi, Timisoara si Craiova, cu mentiunea „Pentru selectia nationala Eurovision 2013” inscrisa pe plic.

Etapele desfasurarii selectiei sunt urmatoarele:

14.01 – 03.02
inscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor la Registraturile studiourilor TVR)

06.02 – 14.02
preselectia (piesele vor fi interpretate pe negativ, in fata juriului), dupa cum urmeaza:

6 februarie – Iasi
8 februarie – Cluj
10 februarie – Timitoara
12 februarie – Craiova
14 februarie – Bucuresti
18.02: anuntarea pieselor care vor intra in concurs (minim 24, maxim 28)

23.02
Semifinala 1 (12-14 piese)

24.02
Semifinala 2 (celelalte 12-14 piese)

09.03
Finala Nationala (cele 12 piese ramase in concurs in urma semifinalelor)

Am decis, anul acesta, sa facilitam accesul cat mai multor artisti si compozitori la selectia nationala pentru Eurovision. Asa a aparut ideea implicarii studiourilor teritoriale ale TVR, unde doritorii se pot inscrie si unde au sansa de a convinge membrii juriului. Sper ca, in felul acesta, sa motivam compozitorii si interpretii aflati la inceput de drum si sa descoperim noi talente. In plus, in felul acesta ne asiguram ca interpretii pot sustine live piesa aleasa, juriul ascultand de la inceput melodiile cantate asa cum vor fi prezentate in concurs”, a declarat Dan Manoliu, manager al proiectului.

Anul trecut, trupa Mandinga si al lor hit, “Zaleilah”, s-a clasat pe locul 12 in finala Eurovision care a avut loc la Baku. Anul acesta competitia se va desfasura la Malmo, Suedia.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.