Editia a patra a concursului national de muzica usoara pentru copii, “Armoniile Dunarii” Brãila, inscris in agenda culturala braileana, va avea loc in perioada 27-28 aprilie, la Casa Tineretului Braila. Evenimentul este organizat de catre Scoala Populara de Arte “Vespasian Lungu” cu sprijinul Consiliului Judetean Braila.
Sectiunea de interpretare a concursului este structurata pe trei categorii de varsta, respectiv pentru elevii si absolventii scolilor populare de arte, dar si pentru cei ai scolilor si liceelor din tara : 7 – 10 ani; 11 – 14 ani si 15 – 18 ani.

Evenimentul se doreste o modalitate de promovare si stimulare a studiului muzicii usoare romanesti in randul tinerelor talente interpretative, precum si readucerea in atentia publicului si a concurentilor, a celor mai valoroase creatii muzicale ale compozitorilor romani. Juriul este compus din personalitati marcante ale muzicii usoare romanesti (compozitori, profesori, interpreti)

La editia anterioara, au intrat in competitie un numar de 30 de concurenti, reprezentand orasele: Bucuresti, Ilfov, Cluj, Vaslui, Barlad, Galati, Constanta, Iasi, Buzau si Braila. Marele Premiu in cuantum de 1500 lei a fost castigat de concurenta de 16 ani, Bagea Mihaela din Barlad, care anul acesta va incanta audienta cu un micro recital in prima seara de concurs.

Invitatii speciali din acest an sunt: in prima seara ( sambata, 27 aprilie, incepand cu ora 17.00) Sore – talentata si mult indragita membra a trupei Lala Band, protagonista a serialului “Pariu cu Viata”, , iar în cea de a doua seara ( duminica, 28 aprilie, de la ora 17.00) talentatii elevi ai Scolii Populare de Arta “Vespasian Lungu” Braila si Nico, una dintre marile voci ale Romaniei.

Intrarea este libera.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.