Ieri seara, TVR a gazduit una dintre cele mai grandioase finale nationale de Eurovision, din ultimii ani. Show, cancan, muzica buna, emotii, dar si multa invidie s-a putut vedea si simti in Camera Verde, acolo unde echipa Star Gossip a fost prezenta. Cezar THE VOICE a castigat finala nationala din acest an, pe buna dreptate, desi juriul a dezamagit in modul de abordare vs notele date.

Cezar a castigat la public, pentru ca pentru el a cantat, iar lumea a votat cu sufletul, nu din alte interese sau scopuri.Emotionat pana la lacrimi, artistul a multumit tuturor celor care au facut posibila implinirea visului sau: „Le multumesc fanilor! Nu e nimic fals, datorita voua am ajuns aici si datorita voua traiesc un vis. Pana in urma cu putin timp, nu eram cunoscut in tara, iar în trei saptamani am castigat atatia prieteni! Multumesc mult familiei, fratilor mei de acasa, mamei mele si tatalui, care ma priveste din cer”.
“It’s my life”, desi nu este vazuta cu ochi buni in afara din teama de competitie, este singura piesa care ne poate aduce in primii trei in finala de la Malmo. Asta in cazul in care Cezar nu castiga Eurovisionul din acest an.

Locul al doilea a fost obtinut de Electric Fence, cu 19 puncte (12 juriu si 7 televot), iar al treilea Luminita Anghel (10 puncte juriu, 8 puncte televot). Robert Turcescu si Casa Presei s-au clasat pe a patra pozitie (2 puncte juriu si 10 televot), iar Elena Carstea a ocupat locul al cincilea (7 puncte juriu, 4 televot). In clasamentul final, Tudor Turcu s-a clasat al saselea (4 puncte juriu, 6 televot), urmat de Al Mike feat. Renée Santana (6 puncte juriu, 2 televot). Cu 0 puncte de la juriu si 5 din partea telespectatorilor, Narcis Iustin Ianau a ocupat pozitia a opta, la fel ca FreeStay (5 puncte juriu, 0 televot). Penultimele locuri, la egalitate, au fost ocupate de Cristian Prajescu (0 puncte juriu, 3 televot) si Ovidiu Anton (3 puncte juriu, 0 televot). Clasamentul se incheie cu Andrei Leonte (1 punct juriu, 1 televot).

De notat fair play-ul si bunul simt, atat muzical, cat si uman, al unor concurenti precum Andrei Leonte sau Cristian Prajescu. De notat si faptul ca Elena Carstea este o mare doamna, in timp ce Luminita Anghel este caracterizata doar de aroganta, care uneori nu isi gaseste locul. Insa cea mai neplacuta surpriza a fost prilejuita de catre cei de la Electric Fence, care in culise, dincolo de invidie clara si rautate, se bucurau de notele mici primite de castigatorul Selectiei Nationale. Vorba ceea, daca nu ii respecti pe ceilalti, nu te poti respecta pe tine!

Fanii Eurovision sunt asteptati astazi de la ora 19.00, la un program dedicat evenimentului, in direct la TVR 1 ?i TVR HD. Emisiunea va cuprinde parcursul de pana acum al invingatorului si primele ganduri inainte de finala de la Malmö. Vor mai fi prezenti Dan Manoliu, gazdele din Camera Verde, Oana Vladescu si Toader Paun, dar si jurnalisti interesati de fenomenul Eurovision.

***
Cezar s-a nascut intr-o familie de muzicieni, studiind pianul de la varsta de 6 ani. A terminat liceul de muzica CARMEN SYLVA din Ploiesti, apoi sectia canto clasic la Conservatorul G.Verdi din Milano, una dintre cele mai importante scoli de muzica din lume. A castigat premii la importante concursuri internationale de canto in Barcelona, Dresda, Milano, Monaco, San Marino. Are o cariera de peste 10 ani in lumea operei internationale, cu spectacole in cele mai mari sali si teatre din lume. Din 2012, a decis sa abordeze genul pop opera, imbinand cele doua genuri, intr-un concept inovativ ?si original pe plan mondial. Pentru anul 2013, Cezar are deja in plan doua colaborari internationale de anvergura, alaturi de Andrea Bocelli si Angela Gheorghiu, urmand sa lanseze si un single scris special pentru el de legenda muzicii electronice, Vangelis.

***
Anul acesta, la Eurovision participa 33 de tari, dintre care 16 concureaza in prima semifinala, cea din 14 mai, iar 17 tari lupta in cea de-a doua semifinala, din 16 mai. Romania va intra in partea a doua a semifinalei din 16 mai alaturi de Israel, Norvegia, Albania, Ungaria, Elvetia, Georgia, Grecia si Armenia. n prima parte din cea de-a doua semifinala vor concura Letonia, Azerbaijan, Malta, Islanda, San Marino, Macedonia, Finlanda si Bulgaria.

Noi va lasam cu o galerie de poze de la finala

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.