Concursul national de muzica usoara pentru copii “Armoniile Dunarii”, a avut loc in acest weekend, la Casa de Cultura a Tineretului din Braila. 51 de tineri la categoriile 7-10 ani, 11-14 ani si 15-18 ani s-au intrecut in cant si prezentare scenica pentru castigarea unui loc cat mai sus in clasamentul final al juriului.
Juratii care au acordat notele meritorii din acest an au fost: presedinte – compozitor Mihai Vanica, membri – Adrian Ordean, Viorela Filip, Jolt Kerestely si prof. Adriana Toma.

Trofeul “Armoniile Dunarii” din acest an a fost castigat de catre Iulian Stanescu Panzaru, elev al Scolii Populare de Arte “Vespasian Lungu” Braila, tanarul care si-a creat de acum o traditie in a participa la toate festivalurile si concursurile muzicale din orasul sau natal.

La sectiunea 7-10 ani, premiul I a fost castigat de Eleonora Maria Filipoiu, din Bucuresti, premiul II – Ioan Antonio Pican, din Moreni, premiul III – Mihai Iulian Postolache, din Barlad. La aceasta sectiune s-au evidentiat alte doua eleve din Braila: Bianca Florentina Banica, mentiune, si Draguta Dobre, care a primit un premiu special. La sectiunea 11-14 ani, premiul I a fost obtinut de Ana Bianca Tache, din Bucuresti, premiul II – Andreea Iulia Constandin, din Constanta si Bianca Andreea Pavel, din Galati, iar premiul III – Maria Antonela Dima din Calarasi si Giulia – Georgia Beliciu, din Braila. La sectiunea 15-18 ani, premiul I – Florina Catalina Bratan, din Bucuresti, premiul II – Elena Chirvase, din Barlad si Adnana Loredana Gidiuta, din Braila, iar premiul III – Elena Adina Alixandrescu, din Suceava. La aceeasi sectiune, brailenii Cristian Piron si Andreea Lozioara Zamfir au obtinut mentiune.

Cea care a deschis concursul din acest an a fost castigatoarea Trofeului “Armoniile Dunarii” de anul trecut, Mihaela Bagea. In seara galei o parte din absolventii Scolii Populare de Arte “Vespasian Lungu” au sustinut un recital de exceptie cu coveruri din toate timpurile. Fostii elevi ai celebrei scoli de arte din Braila care si-au aratat din plin cunostintele de canto dobandite pe parcursul anilor de studii au fost: Ana Maria Teodorescu – absolventa a sectiei de pian, sub indrumarea profesoarei Galina Cojocari; castigatorul Trofeului editiei a doua de “Armoniile Dunarii”, Alberto Draghici; Iulia Burca – absolventa a Liceului de Arte “Hariclea Darclee” si a sectiei de canto a Scolii ‘Vespasian Lungu’ sub indrumarea profesoarei Mariana Iordache; indragita Laura Stoian – cea care a absolvit sectia canto sub indrumarea profesoarei Adriana Toma, backing vocal in semifinala Eurovision din acest an, in prezent eleva a renumitei Ozana Barabancea si invitata speciala, Adriana Vlad, cunoscuta pentru colaborarile de succes cu BUG Mafia si orchestra lui Petre Geambasu la “Dansez pentru tine”, in prezent protagonista a musicalului ‘Rebeca’ la Teatrul National de Opereta.

La eveniment au luat parte si membrii trupei de dans G Buzz – care s-au calificat la Campionatul de Dans din Los Angeles. Noi va lasam cu o galerie de poze de la recitalurile din acest an.

2 Comments

  • niky says:

    Normal ca a ramas trofeul la Braila cu doamna profesoara in juriu…..interpretarea concurentului a lasat de dorit,dictie…..parca a latrat un catel toata piesa,urat ce se intampla in aceste festivaluri!!

    • shiva says:

      nu sunt de meserie,dar sincer,cred ca esti un invidios.am fost in sala si a cantat super.este un adevarat artist,mandria parintilor.bravo lui

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.