Domnisoara-Christina-02-1024x553

Lungmetrajul “Domnisoara Christina”, regizat de Alexandru Maftei, a avut joi, premiera de gala la Bucuresti. “Domnisoara Christina” este unul dintre cele mai indraznete filme realizate in Romania in ultimii 20 de ani, care, pe langa o distributie de exceptie, beneficiaza din plin de efecte speciale rar intalnite in productiile autohtone. Decorurile realizate de Vali Ighigheanu si costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epoca. Muzica originala a compozitorului englez Jon Wygens inregistrata in studio cu o orchestra simfonica, alaturi de coloana sonora 5.1 surround semnata de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.

Am avut ocazia sa vizionez azi, chiar in seara de Halloween, acest film si pot spune ca m-a surprins foarte placut. Este unul din putinele filme romanesti de factura mister-horror, care se pot bate usor, in conditiile actuale, cu filmele bune si mari de la Hollywood! Un film unde misterul povestii te patrunde si te cutremura deopotriva, la final ramanand fascinat de vremurile de demult, dar cu multe intrebari si temeri fata de lumea de dincolo. In plus, Tudor Istodor, in opinia mea, face rolul carierei sale de pana acum! Maia Morgenstern adauga un plus de dramatism, iar Anastasia Dumitrescu, este un amestec de frumusete clasica si fascinatie diabolica!
Asa ca mergeti la cinema si vizionati “Domnisoara Christina”, nu veti fi dezamagiti!!

christina_2

Filmul este o adaptare a nuvelei fantastice scrise de Mircea Eliade, iar actiunea filmului are loc in Romania perioadei interbelice. Tanarul pictor Egor Paschievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu (Maia Morgenstern) impreuna cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observa ca intreaga ei familie o venereaza pe Domnisoara Christina, matusa ucisa in imprejurari neclare pe cand avea doar 20 de ani, in timpul rascoalelor din 1907. Egor este atras intr-un mod inexplicabil de portretul Domnisoarei Christina si incepe sa o viseze. Curand insa, granita dintre vis si realitate se estompeaza, iar Domnisoara Christina (Anastasia Dumitrescu), indragostita de Egor, este adusa inapoi la viata prin ritualuri oculte chiar de catre familia ei. Cand realizeaza insa ca viata Sandei este in pericol, Egor decide sa lupte cu strigoiul.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.