Sfidarea limitelor, nonconformismul si talentul au invins aseara la Copenhaga! Eurovisionul a aratat lumii intregi ca acolo unde exista muzica adevarata, nu e rost de prejudecati!
Rise Like A Phoenix, interpretata de Conchita Wurst din Austria, a castigat concursul cantecului european Eurovision 2014, desfasurat la Copenhaga. Cu un total de 290 de puncte, Austria s-a detasat clar de urmatoarele dou? clasate: Olanda, care a obtinut 230 de puncte si Suedia ( favorita caselor de pariuri), cu 218 puncte.
România, reprezentata de Paula Seling & Ovi, si piesa “Miracle”, s-a clasat in prima jumatate a clasamentului final, ocupand locul 12, cu 72 de puncte.
Pe site-ul propriu, Conchita Wurst se prezinta drept un mix intre doua personaje complet diferite. Unul este Tom Newuirth, nascut in Austria, care a aparut in show-ul TV Starmania in 2007, a absolvit scoala de moda din Graz in 2011 si locuieste in Viena. Al doilea personaj e Conchita, nascuta in Columbia si crescuta in Germania, care a aparut in 2011 in show-ul TV Die Grosse Chance, a participat la preselectia EUrovision in 2012 si 2014.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.