Tori Amos a cantat aseara pe scena Arenelor Romane din Bucuresti, in cadrul unui concert care a reusit sa tina departe ploaia, incalzind inimile spectatorilor care nu s-au speriat de nori si au venit sa vada un show special. Artista a oferit o reprezentatie extraordinara, pe care multi dintre cei prezenti au descris-o ca fiind pur si simplu: „perfecta”! Prezentat de Volksbank si sustinut de Ciuc Premium, concertul a marcat cea de-a doua vizita a lui Tori Amos la Bucuresti, dupa 7 ani de la prima intalnire cu publicul roman.
Desi ploaia parea sa nu se mai opreasca, Tori Amos a reusit „imposibilul”. Nu a fost nevoie decat de un pian si de vocea ei ca norii sa se indeparteze. Ploaia a incetat odata ce au inceput probele de sunet, cand artista a repetat aproape integral set-ul de piese pe care avea sa le cante in fata publicului sau. Arenele si-au deschis portile in jurul orei 19:00, Tori facandu-si aparitia pe scena putin dupa 20:30, intr-un decor minimalist, unde singurele elemente de recuzita erau pianul si o clapa.
Artista era singura pe scena, insa nici nu avea nevoie de mai mult, caci vocea ei si cele doua instrumente au fost suficiente pentru a crea atmosfera perfecta pentru public. Concertul a inceput cu „Parasol” si „Concertina”, urmate de „Crucify”, „Apollo’s Frock”, „Father Lucifer”, „Marys of the Sea”, „Mary”, „Carbon”, „Weatherman” si „Here Comes The Rain Again”, un cover dupa Eurithmics. Partea a doua a concertului a cuprins „Cloud on my Tongue”, „Northern Lad”, „Sugar”, „Blood Roses” si „Precious Things”, pastrand pentru bis alte patru piese: „Cornflake Girl”, „Bouncing off Clouds”, „Trouble’s Lament” si „1000 Oceans”. Publicul a savurat fiecare melodie, fiecare sunet, fiecare vers, aplaudand cu frenezie reprezentatia emotionanta a celei care-si confirma renumele de cea mai talentata compozitoare si interpreta de art rock contemporan. Tori Amos a parasit scena inainte de ora 23:00, salutandu-si publicul si multumindu-i pentru primirea calduroasa, in ciuda vremii mohorate.
De la Bucuresti, Tori Amos pleaca mai departe spre Bulgaria si mai apoi Turcia, urmand ca de saptamana viitoare sa cante pe continentul african, in continuarea turneului de promovare a albumului recent lansat, Unrepentant Geraldines.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.