Publicul brailean s-a bucurat duminica, 12 octombrie, de un regal actoricesc oferit de o parte din echipa teatrului bucurestean Act, si de o piesa care, in pofida povestii hollywoodiene folosita ca sursa de inspiratie, ne-a confruntat cu propriile frustrari, temeri, succese si esecuri din viata personala si din viata de cuplu.
De ce inseala barbatii? Nu sunt multumiti cu ceea ce au acasa sau nu se simt atat de “cocosi” in ego-ul lor, incat se rezuma la a-si demonstra ca inca pot “sa joace”?
De ce inseala femeile? Pentru ca si-au dat seama ca fericirea nu consta in bunurile materiale, din cauza neglijentei afective din partea barbatilor lor sau pentru ca inca vor sa isi demonstreze ca sunt femei?
Fidelitate” , piesa ce a reusit sa ma tina in suspans pana la final, avand nenumarate rasturnari de situatii, un comic foarte fin, pe alocuri sarcastic, si o distributie de o naturalete rar intalnita in piesele actuale de teatru, se incadreaza cu siguranta in galeria de momente actoricesti si artistice care te fac sa reflectezi, sa te analizezi si sa iei decizii pentru ce fel de viata vrei sa duci pentru tine si alaturi de perechea ta.

10416587_842714345761905_8677737964954979948_n

Gheorghe Ifrim, pe care cu totii il stim din Grupul Voua, apoi din serialul de succes “Las Fierbinti” este asasinul platit, chipurile, de un sot incornorat, sa ii omoare sotia infidela. Pe parcursul derularii piesei, Tony, personajul interpretat cu rigoare, franchete si umor, se confrunta cu propriile drame si esecuri personale, ajungand la concluzia ca onoarea consta, in primul rand, in umanitate.
Adelaida Zamfira, cea care are un rol central, bine jucat, si care echilibreaza youtube to mp3 atat meciul personal cu sotul sau, cat si cu asasinul platit sa ii curme viata, este sotia care inca vrea sa se simta femeie, care apeleaza la jocurile mintii, dar si la jocurile seductiei, in ciuda unei vadite frustrari personale si care reuseste, in final, sa isi promita o altfel de viata. Pe Adelaida o cunoastem cu totii din serialul ‘Lacrimi de iubire’.
Florin Busuioc sau “omul cu vremea” de la Pro Tv, este sotul, Jack, care in fata lumii afiseaza titulatura de “dl succes”, iar in sinea sa inca se considera un ratat, care isi cauta implinirea in fericiri trecatoare.

10418881_842714395761900_5265226353770519331_n

Atat Jack, cat si Tony, si Margaret, sunt, la fel ca noi toti, in cautarea propriei fericiri si impliniri personale si sunt dispusi sa apeleze la orice fel de mijloace pentru a o obtine.

Teatrul “Maria Filotti” a dovedit inca o data capacitatea artistica de selectie a unei piese de impact, a unei povesti actuale, adaptata dupa “Poveste din Bronx” in regia lui Dragos Campan, iar Braila a avut ocazia si onoarea de a cunoaste , inca o data, niste actori de exceptie.

Evenimentul a facut parte din seria TMF Independent, atent gandita de catre prolificul manager Lucian Sabados.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.