Spectacolul “La tiganci”, regia si adaptarea Andrei si Andreea Grosu, a castigat Premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul International de Teatru Undercloud, decernat luni seara in cadrul Galei Premiilor Undercloud 2015, desfasurata la Muzeul Taranului Roman.

La categoria cea mai buna regie distinctia i-a fost acordata lui Cristi Juncu pentru spectacolul “cont(r)ACTe”.

Cel mai bun actor a fost desemnat Richard Bovnoczki pentru rolul profesorului Gavrilescu din spectacolul “La tiganci”, iar premiul pentru cea mai buna actrita i-a fost acordat Iuliei Colan pentru interpretarea rolului Charlie din spectacolul “Flori pentru Algernon”.

“La tiganci” este textul care vorbeste cel mai clar si, in acelasi timp, cel mai ascuns despre vis. Sau nu. Frumuserea luptei pe care o duci cu un text care are la baza o nuvela fantastica e ca indiferent de cine castiga, rezultatul este uluitor: un spectacol in care recreem o lume neinteleasa, pe care incercam sa o decriptam prin bucatele de limbaj recognoscibil. Spectacolul este regizat de Andrea si Andrei Grosu, iar scenografia ii apartine lui Vladimir Turturica, un proiect finantat in programul Bucuresti 555, sustinut de ARCUB Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti si realizat la Teatrul UNTEATRU Bucuresti. Din distributie fac parte: Mihaela Trofimov, Corina Moise, Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki, Florina Gleznea, Cristina Casian si Bogdan Cotlet.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.