Minunatul proiect teatral cu capodopera lui Ferenc Molnár- LILIOM , lansat in aprilie 2014 de redutabilul cuplu de artisti Victor Ioan Frunza- directia de scena si Adriana Grand-scenografia , se intoarce pe scena braileana, dupa un an si sase luni. Motivul acestei absente este pe cat de simplu, pe atat de pragmatic, si anume intrarea Salii Mari a teatrului intr-un amplu proces de modernizare si consolidare. Recent aceasta bijuterie arhitectonica a fost redata circuitului public , asa ca LILIOM se poate intoarce la el acasa !
„Povestea vietii si a mortii lui Liliom e o legenda mistica a suburbiei. Este istoria unui atipic pentru care limbajul curent reprezinta un „cimitir al cuvintelor”. Cuvintele reprimate sunt un short-cut la tragedie. In ultima instanta, Liliom se regaseste in tinerii violenti, dar paradoxal de fragili ai tendintei Emo din zilele noastre. Liliom e criminalul pe care il iubesti, este baiatul care nu poate plange desi traieste cu lacrima in gat, este cel care nu poate spune: “Imi pare rau!”
Distributia, care ii cuprinde pe Alin Florea , Nicoleta Hancu, Andrei Hutuleac , Emilia Mocanu , Valentin Terente , Silvia Tariq , Zane Jarcu , Florica Popa, Corina Bors , Narcisa Novac , Adrian Stefan , Alexandru Marin , Iulia Vasilescu, raspunde intr-un mod devotat si plin de talent unei conceptii regizorale si unei imagini scenografice cu elemente de modernitate a conventiei , dar pastrand nealterate, atat povestea tulburatoare si impresionanta , cat si profunda emotie si valorosul mesaj al unui text scris acum un secol.
Cuplul artistic Victor Ioan Frunza si Adriana Grand – un sinonim al valorii perene, dovedeste inca o data , maiestria unui model teatral de succes !
Universul si atmosfera piesei sunt completate de muzica live , interpretata de patru artisti instrumentisti si apartine compozitorului Tibor Cári .
Cele trei reprezentatii din 2014, prin calitatea si intensitatea ecourilor in public marturisesc despre valoarea si necesitatea acestui tip de dramaturgie si de spectacol.
Revenirea pe scena braileana a acestui mult asteptat proiect va avea loc joi, 1 octombrie si vineri 2 octombrie, de la orele 18.00 , pe scena Salii Mari , in statut de Premiera oficiala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.