Publicul l-a trimis pe Ovidiu Anton in finala de la Stockholm. Cu cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, Ovidiu Anton este castigatorul Eurovision Romania 2016.

Este pentru a cincea oara la Eurovision si aceasta incercare a fost cu noroc. Ovidiu Anton a castigat finala Eurovision Romania, dupa ce a cucerit inimile romanilor cu Moment of Silence, o melodie pe care a compus-o in zilele de proteste de dupa #Colectiv. Cu „o piesa din suflet, pentru suflete”, cum a numit-o el, Ovidiu a adunat cele mai multe voturi din partea romanilor, in spectacolul transmis duminica, 6 martie, in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International, TVR Moldova si online, pe www.tvrplus.ro, eurovision.tvr.ro, precum si pe canalul oficial de YouTube al TVR.

Piesa Moment of Silence a lui Ovidiu Anton a primit un total de 6.585 de voturi de la public in timpul celor 60 de minute alocate televotingului la Selectia Nationala Eurovision 2016, care anul acesta s-a desfasurat la Sala Sporturilor din Baia Mare.

Va multumesc tuturor, publicului care a votat, comunitatii rock din Romania, artistilor care m-au sustinut, familiei mele, sotiei mele, echipei mele extraordinare… Imi pare rau ca nu mai e Titus Munteanu, sa ma sune si sa-mi spuna: ai fost tare! El m-a invatat ca cel mai mare semn de superioritate e bunatatea… Sunt fericit pentru c? s-a intamplat, sa castig aceasta editie la care doar publicul a votat. Nu vreau sa fiu modest, specialistii ma apreciaza, stiu asta, dar in seara asta este prima data cand am cucerit intr-adevar inimile celor din public. Este important sa lupti pentru visul tau. Nu e usor sa pierzi (iar aceasta victorie vine dupa multe incercari ale mele), dar seara aceasta demonstreaza ca trebuie sa continuam sa incercam, sa nu renuntam”, a declarat Ovidiu Anton, castigatorul Selectiei Nationale Eurovision 2016.

Clasamentul final al Selectiei Nationale Eurovision 2016:
Locul 1 – Ovidiu Anton – Moment of Silence – 6.585 voturi
Locul 2 – Vanotek feat. The Code & Georgian – I’m Coming Home – 4.702 voturi
Locul 3 – Florena – Behind The Shadows – 3.491 voturi
Locul 4 – Dream Walkers – Let It Shine – 2.332 voturi
Locul 5 – M I H A I – Paradisio – 2.142 voturi
Locul 6 – Doru Todorut feat. Irina Baiant – The Voice – 1.235 voturi

Despre Ovidiu Anton: A studiat canto si chitara de la 6 ani, iar apoi a absolvit scoala de muzica la chitara clasica si pian. A castigat numeroase premii de-a lungul timpului la festivaluri nationale de interpretare si compozitie. In 2005 a fost ales castigator al emisiunii Scoala Vedetelor de la TVR. A fost prezent in finala Eurovision Romania in 2010 impreuna cu trupa in care activa. In 2012 si 2013 a participat la Eurovision cu piesele I Walk Alone si Run Away With Me Tonight, compozitii proprii. In 2015, Ovidiu Anton s-a numarat printre cei 12 finalisti Eurovision Romania cu melodia Still Alive, compusa de o echipa din Suedia, piesa cu care s-a clasat al treilea in finala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.