Timp de 20 de ani, a lucrat cu interpreti din Romania precum Andra, Lavina sau K1. Acum, solistul si compozitorul Razvan Stefaniu s-a orientat catre un alt gen, care nu a fost exploatat in Romania, si anume piese grecesti cantate cu versuri romanesti. Asa s-a nascut proiectul Fidas.
Ideea i-a venit in urma cu doi ani, cand, la o sesiune de karaoke, intr-un local unde se aflau si niste greci, a cantat piese in limba lor pentru prima oara si a fost confundat cu un grec adevarat. Dupa ce a primit zeci de felicitari si propuneri de a canta in continuare muzica greceasca, si-a zis, “De ce nu?”. Astfel a infiintat proiectul Fidas, din care fac parte Razvan si colegii cu care canta in concerte.
Mai mult, dupa ce au cantat la diverse evenimente astfel de piese, cei din trupa s-au gandit si la o prima melodie pe muzica greceasca, dar cu versuri in romana. Asa a luat nastere hitul „Ca fumul de tigara”, lansat in urma cu cateva zile impreuna cu un videoclip filmat alb negru, plin de mister, unde o fermecatoare domnisoar? il inebuneste cu prezenta sa pe solist.
Videoclipul si piesa au prins imediat la publicul care iubeste muzica greceasca. „Ne-a placut ce a iesit. Noi cei de la Fidas promitem sa venim cu noi melodii special realizate pentru cei care indragesc acest gen de muzica. Totul a pornit dintr-o joaca, insa noi am luat-o in serios si vrem sa facem muzica adevarata pentru toate gusturile”, ne-a marturisit Razvan Stefaniu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.