La finalul lunii ianuarie, mai exact pe 28 si 29 ianuarie, de la ora 18,00, la Sala Mare, Teatrul “Maria Filotti”isi va rasfata publicul spectator cu premiera spectacolului ”BARBATI, FEMEI SI VIATA DINTRE EI”, cu subtitlul “Patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov”, in directia de scena a reputatului regizor VICTOR IOAN FRUNZA.
In aceste vremuri ne confruntam cu o reala criza a valorilor si a modelelor, pe fondul deteriorarii calitatii vietii , din perspectiva moralitatii si a autenticitatii umane. Cehov, alaturi de alti mari dramaturgi din istoria teatrului a fost si ramane unul dintre profunzii “terapeuti”, probabil si prin adevarul etern uman al abordarii temelor universal valabile ale Umanitatii. Valorosul nostru coleg, VICTOR IOAN FRUNZA, ne-a facut un pretios cadou, propunandu-ne acest spectacol-coupe.
CALHUS (CANTECUL LEBEDEI), URSUL, JUBILEUL si CERERE IN CASATORIE, patru povesti, patru bijuterii teatrale, patru ”tablouri” in care cu greu nu te poti recunoaste! Patru pretexte de virtuozitate regizorala, transformata de inteligenta, rafinamentul si intuitia regizorala intr-unul singur, profund, unitar stilistic, un “discurs” implicit asupra naturii umane, sustinut cu umor, talent, lacrima, patos si daruire de actorii Alin Florea, Corina Moise, Valentin Terente, Ramona Ginga, Adrian Stefan si altii. De remarcat scenografia lui George Mosorescu, muzica originala a lui Cari Tibor si munca creativa a tuturor atelierelor teatrului, cu mentiune speciala pentru pictura lui Carmen Rus si Mariana Bogdan. Multumiri d-nei profesoare Adriana Burca pentru acompaniamentul la pian. In 28 si 29 ianuarie, adica sambata, respectiv duminica, de la ora 18,00, la Sala Mare a TMF, va invitam la premiera spectacolului ”BARBATI, FEMEI SI VIATA DINTRE EI”, in directia de scena a lui Victor Ioan Frunza, adica ”RECURSUL LA CEHOV!
”, a declarat managerul teatrului ‘Maria Filotti’, dl Lucian Sabados.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.