Barbati si femei. Eterna lupta intre sexe, eterna controversa, eternul mar al discordiei. Doua personalitati diferite, adesea combatante, doua structuri psihologice diferite, unite in final de dragoste. Teatrul Maria Filotti Braila se bucura sa ofere in acest weekend spectatorilor sai o comedie spumoasa, inchegata in patru povesti Cehoviene ( “Calhus”, “Ursul”, “Jubileul” si “Cerere in casatorie”) de regizorul de prima marca al teatrului romanesc, Victor Ioan Frunza, care isi demonstreaza si dovedeste din plin inca o data renumele.

Ce poate rezulta din doua posturi diferite, in care El este actorul de succes si rateu ca om, care, dincolo de masti si in culise se confrunta cu Ea doar ca amintire, ca regret? In care El este vesnicul incapatanat, statornic in indaratnicia sa si esuat in iubire, iar Ea este orgolioasa tradata intr-o fosta iubire si statornica in inchiderea ei feminina? In care El este exuberant si plin de viata la inceput, iar Ea este vesnica pacoste? In care El, indragostitul, este mereu pe picior de razboi cu Ea, cautatoarea dreptatii? O comedie spumoasa, de zile mari, in care veti rade cu lacrimi si va veti regasi in propriile situatii de viata, in propriile conflicte copilaresti in care intrati voit sau nu, din ambitie sau nu, cu partenerii vostri.

Alin Florea demonstreaza inca o data ca este unul din actorii din linia intai ai teatrului romanesc. Personalitatea sa complexa, vie, efervescenta, impletita cu un talent actoricesc desavarsit reliefeaza puterea extraordinara a actorului de a juca in patru ipostaze de scena si de viata diferite, intotdeauna ca protagonist. Putem spune ca “Barbati, femei si viata dintre ei” este una din piesele de marca ale talentatului actor brailean, recunoscut la nivel national.
Mise-en-scene-ul sau se completeaza perfect cu “nebunia” actoriceasca frumoasa a lui Valentin Terente, care merita cu prisosinta roluri demne de intreaga sa expresie si expresivitate artistica.
Si, nu in ultimul rand, putem spune despre Corina Moise ca este noua primadona a teatrului national. Am admirat pe nerasuflate capacitatea sa cerebrala extraordinara de a tine piept cu brio rolurilor interpretate in toate cele patru povesti si cat de mult poate exprima verbal, vizual, gestual, total.

Cei trei actori principali sunt acompaniati cu umor si un joc actoricesc de cea mai buna calitate de nu mai putin talentatii Ramona Ginga si Adrian Stefan.

In final, va putem spune doar atat: mergeti la teatru si vizionati piesa “Barbati, femei si viata dintre ei” pentru a rade din nou cu pofta, cu adevarat si din tot sufletul!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.