Frumoasa si talentata Alexandra Penciu aka Zanga, este binecunoscuta publicului din Romania prin participarile sale de succes la diverse festivaluri din tara. In acest an si-a propus sa cucereasca atat publicul din Romania, cat si pe cel european, de la Kiev, cu o piesa senzuala, de dragoste – “Doua sticle“. Noi ii uram succes!

Am stat de vorba cu Zanga intr-un nou interviu dedicat semifinalistilor Selectiei Nationale Eurovision Romania.

1. Care sunt principalele calitati care ar trebui trecute pe cartea ta/voastra de vizita ca artist/ artisti?

Principalele calitati ar fi ca-mi compun piesele si nu mi-e frica sa spun ceea ce gandesc si ce simt . Iar ceea ce simt pot sa transmit oamenilor.

2. De ce Eurovision?

Mi-am dorit asa cum isi doreste un copil sa demonstreze ca a crescut, ca e in stare sa ia propriile decizii si ca ceea ce exprima are importanta. Eurovision e o intalnire cu lumea. E marea pe care calatoreste sticla mea cu mesaje: la care tarm va ajunge ?

3. Ce are special piesa propusa? De ce sa te/va voteze lumea?

Piesa are in special o bucatica din sufletul meu. Vreau sa transmit: sa spargem barierele dintre noi, sa iubim mai mult si sa iesim din tipare. Vreau ca lumea sa voteze daca se regaseste, nu socotind daca “e de Eurovision”; au castigat piese iesite din tipar, care au starnit emotii de toate felurile. Sticlele sunt pline cu timp si cu iubire. Am vazut ca sunt oameni care au inteles mesajul, mi-au apreciat curajul si nebunia/ciudatenia. Le multumesc! Si le multumesc si celorlalti!

4. Ce vei aduce nou pe scena de la Kiev? Cum te gandesti/ va ganditi sa imbunatatesti/ sa imbunatatiti show-ul din finala din Romania, daca vei/veti castiga?

Imi doresc ca oamenii sa rezoneze cu ceea ce fac. Muzica e despre emotie. In mintea mea show-ul e magic si vom vedea cum se conecteaza la realitate; pana la urma, lucrurile geniale trebuie sa fie simple, nu-i asa?

5. Care este piesa castigatoare preferata din toti anii de Eurovision Song Contest?

Am trei: “Fairytale” Alexander Rybak, “Hard Rock Hallelujah”Lordi, “Insieme” Toto Cutugno

6. Daca piesa ta nu ar pleca la Kiev in acest an, obiectiv vorbind, ce alta piesa din semifinala ai putea-o vedea drept potentiala castigatoare?

Eduard Santha- Wild Child

7. Ce va urma dupa Eurovision?

Sunt studenta la Universitatea Nationala de Muzica- Bucuresti la sectia Compozitie Jazz-Muzica Usoara. Pe langa piesele personale vreau sa compun pentru artisti interesanti si sa fac colaborari cat mai diverse

8. Lasa un mesaj pentru fanii Eurovision si cititorii nostri !

Fiti alaturi de Eurovision, va fi un show foarte interesant si divers, iar gandurile voastre conteaza! Va transmit toata iubirea mea!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.