D-lema, o trupa premium, este perfect adaptata pe formatul fiecarui eveniment in parte, reusind de fiecare data sa creeze o atmosfera unica si sa umple ringul de dans.
D-lema reuneste pe scena 5 oameni cu energie debordanta, intr-o formula neobisnuita, prin lipsa tobei clasice si clapele inlocuite cu vioara.
In acest an, si-au propus sa reprezinte Romania la Kiev cu piesa “Adventure” si se numara printre semifinalistii Selectiei Nationale. Noi le dorim succes!

– Care sunt principalele calitati care ar trebui trecute pe cartea ta/voastra de vizita ca artist/ artisti?

Inainte de a raspunde intrebarilor ne dorim sa felicitam organizatorii si deasemenea pe toti concurentii si compozitorii participanti la Selectiile Nationale Eurovision Romania 2017. Felicitari tuturor pentru munca depusa, curaj si determinare.
“Nu cunoastem cheia spre succes, dar stim ca cea a esecului este sa incerci sa-i multumesti pe toti”.
D-lema canta sincer. Credem cu tarie ca a canta sincer este una dintre calitatile care ne pune in valoare. Deschisi intotdeauna catre public, atenti la criticile constructive sau feedback-ul pozitiv. In fata scenei sunt intotdeauna oameni pe care ii lasam sa ne cunoasca nu doar ca artisti, ci si ca oameni. Relatia aceasta face ca piesele sa fie mai usor intelese si ei sa se regaseasca in ceea ce facem. Exact in acelasi fel a fost scrisa si “Adventure”.
(Muzica: Alex Luft/Denisa Demian Text: Denisa Demian/Alex Luft.)

– De ce Eurovision?

De ce nu !? Un eveniment de o asemenea anvergura da sansa fiecarui artist sa arate calitati de care poate nici el nu era constient. Eurovision inseamna echipe de profesionisti. Oameni care pot pune o amprenta serioasa asupra directiei pe care o alege un artist. Sa nu ii uitam nici pe cei din spatele scenei. Scenografi, make-up artisti, stilisti, coregrafi etc. Suma eforturilor depuse de acestia inseamna ridicarea unui act artistic la un cu totul alt nivel. E ceva de care fiecare ar trebui sa profite si sa invete cat mai mult, indiferent de notorietate.

– Ce are special piesa propusa? De ce sa te/va voteze lumea?

“Adventure” este aproape de ce simtim noi. “ Borders are in our minds” – e doar un vers – indemn catre o gandire libera, curata; o invitatie catre frumos si deschis. Textul piesei nu este unul intamplator. Are legatura cu ce se intampla astazi in lume. Speram ca oamenii sa ne voteze pentru ca se identifica cu mesajul pe care vrem sa il transmitem. Asadar, votati-ne daca inca mai credeti in frumos !

Ce vei/veti aduce nou pe scena de la Kiev? Cum te gandesti/ va ganditi sa imbunatatesti/ sa imbunatatiti show-ul din finala din Romania, daca vei/veti castiga?

Heeei, asta este o “D-lema” si pentru noi. :))))). Ce stim sigur este ca vom munci foarte mult si veti vedea o alta latura a noastra.

– Care este piesa castigatoare preferata din toti anii de Eurovision Song Contest?

Probabil cu putin subiectivism datorat viorii din proiectul nostru, suntem cu inima aproape de Alexander Rybak – Fairytale, piesa castigatoare Eurovision 2009.

– Daca piesa ta/voastra nu ar pleca la Kiev in acest an, obiectiv vorbind, ce alta piesa din semifinala ai/ati putea-o vedea drept potentiala castigatoare?

Le tinem pumnii tuturor. Juriul este format din profesionisti ai showbizz-ului. Odata alese, toate cele 15 piese au potential de a reprezenta Romania mai departe. Avem insa o afinitate catre prietenii si colegii nostri de la …… …. Succes !!!

– Ce va urma dupa Eurovision?

Munca, munca si in pauzele de munca… munca. Vom face tot posibilul ca experienta acumulata sa se revada in prestatiile noastre din viitor.

– Lasa un mesaj pentru fanii Eurovision si cititorii nostri !

Sustineti Romania ! Indiferent de preferintele voastre, la final vorbim de Romania. Toti artistii prezenti in acest concurs au ceva de spus. Cel mai bun ne va reprezenta la Kiev. Acolo va avea nevoie de sustinerea noastra, a tuturor. Va imbratisam si contam pe sprijinul si increderea voastra ! Votati D-lema 🙂 !

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.