Interviul din seria celor realizate special cu ocazia Galei Tanarului Actor – Hop este dedicat astazi Alexandrei Dusa, tanara absolventa a Universitatii „Babes – Bolyai” din Cluj-Napoca.

Cum ti-ai descrie in cateva cuvinte cartea de vizita?

Sunt Alexandra Dusa, sunt nascuta pe 9 iulie 1992 si sunt din Cluj-Napoca. Am terminat „Facultatea de Teatru si Televiziune”, sectia actorie, clasa prof. Prof.Univ. Dr. Habil Bacs Miklos, Lect. specialist Wintze Irina, Asist. Univ. Dr. Curu?iu Camelia, promo?ia 2014. In anul 2016 am terminat si un master in actorie tot la „Facultatea de Teatru si Televiziune”, Universitatea Babe?-Bolyai , Cluj-Napoca. Am avut diferite colaborari in Cluj-Napoca si Bucuresti, iar de aproximativ trei ani sunt angajata a “Teatrului Aureliu Manea Turda”.

De ce actorie?

Actorie pentru ca acolo m-a chemat inima. Cand eram mica tineam mereu “spectacole” pentru parintii mei sau pentru prieteni de familie. Mereu am avut o tragere inspre dans, cantat, actorie, tot ceea ce tine de scena.

Cine esti tu in spatele rolurilor interpretate?

Sunt un om ca toti oamenii. Mananc, dorm, citesc, imi plimb cainele, fac cumparaturi, rad, plang si imi place sa ma bucur de razele de soare care ating frunzele sau de pasarile care zboara pe cer, de sunetul greierilor, de frumusetea naturii, sau de nori si luna ..

Cu ce personaj iti asemeni cel mai bine personalitatea si de ce?

Nu am un personaj anume cu care as putea sa ma identific total.. cred ca din fiecare personaj avem cate ceva. In cele mai multe cazuri personajele au la baza crearii lor oameni reali, in diferite situatii, la fel ca noi. Oricare din noi putem deveni la un moment dat sursa crearii unui personaj.

Crezi ca tinerii au o sansa reala in lumea teatrului romanesc de azi?

Da. Cu multa munca si un gram de noroc, poti sa ai o sansa reala oriunde.

Ce te motiveaza sa fii cel mai bun la Gala Hop?

Nu imi doresc sa fiu cea mai buna la Hop. Imi doresc sa ies de acolo mai buna decat am ajuns. Imi doresc sa invat.

Care crezi ca este cel mai mare adversar al tau in cadrul acestui eveniment?

Nu consider ca intr-un concurs de acest gen exista adversari. Pana la urma suntem cu totii acolo pentru a sluji scena si pentru a crea ceva impreuna, fie ca e vorba despre un spectacol, un momentel de 5 minute, fie ca e vorba de legarea unor prietenii…

Ce vei face daca vei castiga/daca nu vei castiga?

Voi continua sa lucrez, sa fac aceleasi lucruri ca si pana acum, sa urmez cursul vietii.

Ce urmeaza pentru tine post Gala Hop?

Alte sanse de a invata si de a ma bucura de privilegiul de care beneficiez si anume cel de a face in fiecare zi ceea ce iubesc.

Noi ii dorim multe momente interesante si multi oameni frumosi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.