E limpede ca la Gala HOP se expun valorile teatrului tanar. E limpede ca de atatea editii talentul scenic este expus si intors pe toate fetele. E si mai limpede ca Gala e singura competitie dedicata explicit viitorului teatrului romanesc. Insa, emotiile acumulate in orele de competitie se vor descatusa, pe inserat, cu ajutorul a doua spectacole invitate care au legatura cu tema galei si cu cele doua probe de concurs: monolog si scena în doi – étude. Pentru actorii aflati in concurs, aceste spectacole pot fi modele, momente de reflexie despre organicitatea actului scenic.

In seara primei zile de HOP, de la ora 21.30, dupa evolutia concuren?ilor, intra in scena Cerasela Iosifescu cu un one-woman show exploziv ce scoate la iveala un personaj deopotriva sensibil si puternic, copilaros si infricosat, atragator si distant. Spectacolul se numeste Obsesii – vino, vezi, nu spune nimanui, autorul Claudiu Sfirschi-Laudat fiind inspirat de scrierile Margaritei Karapanou. Regia este semnata de regizorul grec Yannis Paraskevopoulos, decorul si costumele sunt create de Lia Dogaru, productia fiind inclusa in repertoriul curent al ARCUB – Centrul Cultural a Municipiului Bucuresti.

Cerasela Iosifescu e arc intins, struna vibranda. Osciland intre extremele si obsesiile Lorei, actrita isi dozeaza remarcabil fortele, isi gradeaza mijloacele, schimba cu naturalete registrele. […] Spectacolul Obsesii este unul necesar. Cine poate stabili clar unde incepe dezechilibrul psihic si unde se termina creativitatea?

In ultima zi la HOP, joi, 7 septembrie, de la ora 18.00, inaintea mult asteptatelor rezultate, Andreea Banica, Norbert Boda, Nicole Burlacu, Alexandru Chindris, Robert Danci, Blanca Doba, Radu Dogaru, Denisse Moise, Alexandru Popa, Dan Pughineanu, Irina Sibef, Cosmin Stanila, Maria Teisanu si Eric Tutuianu – 14 tineri proaspat absolventi ai Facultatii de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii „Babes Bolyai” Cluj-Napoca – vorbesc despre sexul frumos in misterioasa lui varietate. Intr-un spectacol-privire dinamica, personala si plina de umor, sub aripa regizorala a Andreei Gavriliu: O femeie, dupa Péter Esterházy. Anul acesta, deja a fost confirmata valoarea trupei prin prezenta la Festivalul International de Teatru de la Sibiu, la Festivalul de Teatru NOU de la Arad, dar si in strainatate, la Festivalul International de Teatru Thealter din Segedin, Ungaria.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.