Joi 7 septembrie, la orele 19.00, isi deschide portile !MPRO – Festivalul National de Improvizatie, care se va desfasura in perioada 7- 11 septembrie la Muzeul National al Taranului Roman – Studioul Horia Bernea.
Cele 17 spectacole cuprinse in calendarul celor 5 zile de festival ofera o experienta variata, povesti captivante in stil de basm sau de film noir, politist sau post-apocaliptic, de calatorie sau bildungsroman, reunind 75 de actori – de la trupe debutante la improvizatori cu experienta din Romania si din strainatate (Marea Britanie si Canada). „Cred ca teatrul in general trebuie sa fie extrem de relevant, sa vorbeasca oamenilor despre cultura si lumea in care traiesc, iar teatrul de improvizatie are avantajul ca isi face pe loc textul si viziunea regizorala, pornind chiar de la ideile spectatorilor.” spune Monica Anastase, director artistic al Festivalului.
Spectatorii care doresc sa isi testeze potentialul de improvizatori pot lua parte la una dintre sectiunile Open Stage – din zilele de sambata si duminica, devenind parte din echipe formate ad-hoc din improvizatori si public.
Festivalul include si doua evenimente conexe, cu intrarea libera, reunite sub umbrela IMPRO Talks – discutii despre rolul improvizatiei in scrierea creativa, respectiv in publicitate si PR.
Informatii complete despre festival sunt disponibile pe site-ul oficial www.improfest.ro. Biletele pentru fiecare dintre cele 17 spectacole, abonamente de o zi, dar si abonamente pentru intreg festivalul pot fi in continuare achizitionate online: http://improfest.ro/program/ sau la Muzeul Taranului Roman in zilele de festival, in limita locurilor disponibile.

!MPRO este organizat de Asociatia Tam-Tam si finantat de Primaria Municipiului Bucuresti prin ARCUB, in cadrul programului cultural “Bucuresti-Oras participativ”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.