Recunosc ca “Are nevoie de multa atentie“, productia Unteatru Bucuresti, extraordinara piesa cu un mesaj tulburator, in regia Sanzianei Stoican, este o piesa pe care imi doresc de mult sa o vad. Si sa o vad la Braila. Si dorinta mi s-a implinit 🙂 o data cu editia XI a Festivalului Zile si Nopti de Teatru la Braila.
Sambata, 23 septembrie, cu incepere de la ora 20.00, la Sala Studio a Teatrului “Maria Filotti” Braila, publicul va fi pus in fata propriei realitati crude, dar dureros si, pe alocuri, comico-caricaturizant de veridice. Spectacolul este un semnal de alarma la adresa unei societati care a uitat sa ofere atentie lucrurilor cu adevarat importante si merita nu doar vizionat, ci si extras din el exact ceea ce vrea sa lase de inteles.

Stam de vorba azi cu una din cele mai bune actrite tinere din Romania si nu numai, frumoasa Madalina Anea, despre experienta ce o asteapta la Braila.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

“Are nevoie de multa atentie” scrisa de Martin Crimp este o poveste de care foarte greu te eliberezi dupa ce ai citit-o. Personal, nu m-am putut opri din a ma intreba ce este gresit cu lumea in care traim, de unde apar toti demonii care ne provoaca si ne arunca in situatii extreme. In acelasi timp, textul are o delicatete rar intalnite, care te face sa iubesti oamenii, desi le vezi defectele asternute frumos si sistematic pe masa, fara ocolisuri.

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Publicul este invitat sa patrunda usor usor in inimitatea unor personaje relativ simple, comune, oameni pe care ii intalnesti zilnic pe strada si care nu iti dau de banuit ca ar fi ceva in neregula cu ei. Sanziana Stoican a pus accent pe comicul amar al acestei povesti, asta parca adancind si mai mult gravitatea intamplarilor care vor surprinde sigur publicul. Mie imi aminteste de povestile scrise de Agatha Christie, conturate cu mult umor si finete si, cand te astepti mai putin, ramai cu gura cascata de intorsatura pe care au luat-o lucrurile. In consecinta, invit publicul spectator sa fie surprins si sa invete.

Ce inseamna pentru dvs participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

Eu nu am mai participat la acest festival si sunt incantata si curioasa sa vad cum voi comunica cu publicul de acolo. In plus, este o noua oportunitate de a juca doua spectacole diferite din care fac parte si de care ma bucur de cate ori este posibil.

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

Chiar daca nu am mai participat la festival, am multi prieteni actori/actrite si regizori/regizoare care au lucrat si care inca colaboreaza cu teatrul din Braila. Asa ca am venit sa vad piese de nenumarate on si m-am bucurat de niste proiecte de o calitate superioara. Ma bucura mult faptul ca teatrul are un repertoriu atat de variat si ca publicul din Braila si nu numai vine si are nevoie de teatru.

Care sunt principalele dvs obiective profesionale de viitor?

Obiectivele mele de viitor…? Sa vada cat mai multa lume aceste doua proiecte in care joc, sa bucur oamenii iubitori de teatru si, in paralel, sa continuu cu filmul, o alta zona de care sunt la fel de indragostita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.