Pentru ca “Are nevoie de multa atentie” este o piesa pe care imi doresc de mult sa o vizionez la Braila si pentru ca pe Sabrina Iaschevici o stiu de ceva vreme, si o apreciez si respect foarte mult pentru tot ceea ce face in plan artistic, astazi, ca surpriza pentru toti iubitorii teatrului de calitate, si in avanpremiera piesei ce se va juca la Sala Studio a Teatrului ‘Maria Filotti’, cu incepere de la ora 20, in cadrul Festivalului ‘Zile si Nopti de Teatru la Braila’, v-am pregatit un interviu exclusiv, cu protagonista acestei minunate piese in regia Sanzianei Stoican.

Cum ati descrie in cateva cuvinte piesa propusa in acest an, in cadrul festivalului?

Este povestea unui copil. “Are nevoie de multa atentie” de Martin Crimp este o piesa care vorbeste despre nepasare. Despre lipsa reala de dorinta de a ajuta, a comunitatii, a statului, despre formalismul sistemului in ceea ce priveste protectia copiilor si despre cat de usor o familie, o mama si un tata, isi pot priva copilul de minimul de atentie de care are nevoie si cum asta poate avea consecinte grave.

De ce sa vina publicul spectator sa vizioneze aceasta piesa?

Desi intr-o cheie, as spune, comica, piesa te pune pe ganduri legat de ceea ce pare marunt si inofensiv, in relatia cu copilul, si cum tocmai aceste aparent nevinovate alegeri pot prinde valente mult mai grave ulterior. Haideti sa vedeti un pom de craciun caruia radacina incepe sa-i putrezeasca incet.. daca ar fi sa fac o analogie. Culori, rasete, vecini galagiosi cu metehnele lor si muulte asa zise intentii bune, vizitele asistentei sociale, parinti tineri..pasionali, iar intre toate astea, un copil.

Ce inseamna pentru dvs participarea la festivalul de teatru brailean din acest an?

Intoarcerea mea pe scena dupa o perioada de pauza, am nascut un baietel minunat. Este si al treilea an in care particip la acest festival si ma bucur tare tare mult sa particip din nou. Inseamna intoarcere printre prieteni.

Ce parere aveti despre teatrul brailean in genere?

Trupa faina, oameni calzi , prietenosi , alaturi de care mi ar placea sa joc intr-o zi. Intalnirile mele cu ei si cu domnul Sabados au fost mereu placute si m-au facut mereu sa ma simt binevenita.

Care sunt principalele dvs obiective profesionale de viitor?

Sa joc, sa joc, sa ma joc cu baietelul meu Artur si sa vedem ce se mai intampla. Ce mai aflam despre lumea asta si despre noi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.