Teatrul „Maria Filotti’’ participa la Festivalul International de Teatru – Fest(in) pe Bulevard, editia a V-a, cu spectacolul LEONCE SI LENA de Georg Büchner, regia Vlad Cristache, si va fi prezentat in sectiunea Criza pubertatii, criza adolescentei, joi, 12 octombrie, ora 18.00, la Sala Mare a Teatrului Odeon.
Spectacolul se adreseaza celor care simt ca existenta lor intr-o lume banala, disperata dupa succes, trebuie sa se schimbe cumva! Si cum, decat printr-o evadare, fie ea si iluzorie! Haideti sa evadam intr-o fantezie poetica, impreuna cu Leonce si Lena, sa cautam sensuri profunde, sa spunem povestea, a lor, a noastra!
Este povestea unui pusti ratacit intr-o lume rutinata, a carei miza suprema este succesul, obtinut cu orice pret, o lume in care oamenii se iau mult prea mult in serios. Agasat si plictisit, acest pusti refuza sa se supuna unor conventii sociale decrepite si alege sa devina un fel de portdrapel, un spirit liber, ca expresie a gandirii, in ideea evadarii dintr-o lume banala, din care, iesit fiind, incearca sa descopere adevaratul sens al existentei sale, acel adevar crud pe care il intalnesti adeseori intr-o piesa de teatru, aproape devenit cliseu, adica, dragostea! Insa aici, in textul lui Buchner, iubirea dintre cei doi pusti suna…altfel, se intrupeaza altfel, este sublima, deloc obtuza
.” Vlad Cristache ,regizor.

Distributia: Ionut Visan,Corina Bors,Constantin Cojocaru, Ramona Ginga, Valentin Terente,Narcisa Novac , Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Adrian Stefan,Costica Burlacu,Ionel Spalatu,Mihail Ardeleanu. Muzica live apartine compozitorului Cornel Cristei, iar scenografia este semnata de Vladimir Turturica.

Festivalul International de Teatru – Fest(in) pe Bulevard este organizat de Teatrul Nottara , cu sustinerea financiara a Primariei Generale si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, si se desfasoara in perioada 7 – 18 octombrie 2017 in Bucuresti.
Pentru actuala editie Festivalul International de Teatru – Fest(in) pe Bulevard propune publicului sau un continut variat, dezvoltand proiectul pe urmatoarele sectiuni: Criza pubertatii, criza adolescentei – sectiune competitiva – Text sau pretext – Bulevardul Comediei – sectiune competitiva – Premiere in Fest(in) – cuprinde cele mai noi productii ale Teatrului Nottara- Invitati speciali – cuprinde productii de buna calitate si de succes, care nu s-au incadrat in sectiunile specifice anului 2017.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.