Actrita romano-canadiana Claudia Motea, care a fost remarcata datorita talentului sau actoricesc, dar si pentru cel de dramaturg/scenarist, in tara, precum si in strainatate, obtinand mai multe premii si distinctii din partea unor institutii de prestigiu a fost invitata de onoare a Teatrului “Maria Filotti” din Braila in acest weekend. Minunata artista si-a lansat volumul de poezii, “Preludii in cetatea soarelui”, aparut sub egida Editurii UZPR, ce include poeme tributare scenei.
Autoarea haladuieste asemeni ielelor, despletita de resentimente, libera si dezinhibata. Intr-un astfel de decor caleidoscopic, cu lumini ce orbesc si umbre ce augmenteaza siluetele, nimic nu surprinde cititorul, pentru ca, dincolo de fantastic si fabulos, totul respira normalitate, viata in sine. (acad. Victor Craciun )

La eveniment au fost prezenti atat autorul piesei, binecunoscutul dramaturg Mircea M.Ionescu, care si-a lansat cu acest prilej, volumul de teatru” Bal Mascat cu Miss Liberty pe Queensboro Bridge”, aparut la editura Tracus Arte – Bucuresti, dar si directorul teatrului din Cahul, domnul Gheorghe Mandru.

Claudia Motea a prezentat publicului brailean in aceasta seara si propria interpretare a unuia din cele mai motivationale texte dramaturgice, “Puslamaua de la etajul 13” – o poveste trista, cu un final fericit, despre universul unui copil care tanjeste dupa iubire si atentie, si care este revoltat impotriva unei familii dezorganizate, ce l-a abandonat, impotriva profesorilor ce si-au pierdut umanitatea si interesul fata de proprii elevi, impotriva sistemului si societatii in care traieste, si unde celor mari le este complet indiferent de soarta celor mici. Intr-un astfel de univers, disparitia eterna ar fi calea cea mai simpla, insa, puslamaua este suficient de inteligenta, de ambitioasa si de perseverenta sa realizeze ca sfarsitul nu este calea, ci doar un moft, o alternativa a oamenilor slabi, ca nimeni altcineva nu este nici vinovat, nici meritoriu pentru propriul destin si ca depinde doar de ea sa traiasca viata la care a indraznit sa viseze cu orice pret. O poveste reala, despre ambitie, despre puterea de a ne fauri viata exact asa cum ne dorim si asa cum meritam, dincolo de orice obstacole, dincolo de parerile sau criticile celor din jurul nostru, si unde conceptul de “eu contez pentru mine insami” este primordial.

Am descoperit o actrita ce traieste pe scena in fiecare minut al interpretarii sale, ce transmite dincolo de text, ce te poate ridica din starea negativa in care te poti afla, un om minunat ce te poate invata din nou cum sa traiesti pentru tine.

Ii dorim Claudiei Motea mult succes si cat mai multe vise marete implinite si ii multumim pentru o seara de neuitat la Braila!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.