De Ziua Unirii, si asa cum v-am obisnuit deja, inauguram o noua serie de interviuri cu finalistii Selectiei Nationale Eurovision 2018.
Cei care dau startul sunt trupa Echoes, care, cu un sound occidental modern, si un mesaj universal, au reusit sa cucereasca juriul atat in preselectii, cat si in cadrul semifinalei de la Focsani – unde s-au clasat pe locul doi ca punctaj.

Ce sentimente va da faptul ca sunteti finalisti ai SelectieiNationale Eurovision 2018?

Suntem bucurosi ca muzica noastra a gasit vibratie in randul juriului si al publicului.

Care sunt principalele voastre atuuri? De ce sa va voteze lumea?

Aducem un sound nou si vorbim limba aia pe care o inteleg si romanul, si englezul, si oricine ne asculta: muzica. Nu suntem nici cei mai tineri,nici cei mai militanti, asa ca vom fi votati pentru ca oamenii se vor regasi in muzica noastra si asta e important.

De ce Eurovision?

Eurovision este un eveniment care aprinde imaginatia si curiozitatea iubitorilor de muzica de oriunde. In plus, este un “difuzor”, o rampa, pentru oricine poate urca la microfon si spune ceva. Depinde doar de tine sa te faci auzit, si cat de mult transmiti celorlalti mesajul tau.

Ce surprize pregatiti pentru finala? Ce veti aduce nou pe scena din Lisabona daca veti castiga?

Vrem sa ducem cu noi pe fiecare scena pe care vom urca, fie in tara, sau strainanate, mesajul nostru. Ne-am adunat sa facem muzica din placere, nefiind constransi de nimic, neimpunandu-ne nicio bariera!

Care este mesajul piesei voastre si cat de adecvat considerati ca este pentru Eurovision?

Cea mai grea lupta este cea pe care o duci cu tine insuti, pentru ca la finalul zilei sa te poti privi in oglinda fara regrete. Povestea asta a nevoii de a fi autentic si de a-ti apara valorile e povestea fiecarui european in 2018.

Ce parere aveti despre ceilalti concurenti? Ce piesa preferata din cele semifinaliste aveti?

Cum am spus, ne plac piesele cu mesaj 😉

Cum vedeti noul mod, transparent, in aparenta, de selectie din acest an?

Ne place sa ascultam voci si piese noi, ne place sa descoperim oameni talentati si credem ca SRTV face un lucru bun ca incearca sa descopere valori.

Cum vedeti voi fenomenul Eurovision in sine si care este castigatorul preferat din toti anii?

Eurovision face acelasi lucru ca orice alt format de descoperire a talentelor, doar ca o face de atata timp, incat a avut timp sa fie controversat, uitat si redescoperit. E clar ca nimeni nu i-a gasit un inlocuitor mai entertaining. Sobral, Conchita, sau Abba sunt nume sonore ce vor ramane in istorie.

Ce va urma dupa Eurovision?

Avem in plan multa munca de studio pentru primul material al trupei.

Un mesaj adresat sustinatorilor?

Le multumim ca au incredere in noi, si ii asteptam pe pagina noastra de Fb pentru noutati!

Noi le uram succes si, daca va plac, votati-i in numar cat mai mare!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.