E muzician, rocker, rebel si cu o imensa dorinta de reusita. El e Tiri, iar in acest an, in cadrul Selectiei Nationale Eurovision Romania, ne canta despre dragoste ca un adevarat “Desert de sentimente“, in dorinta de a cuceri atat inimile romanilor, cat si pe cele ale europenilor.
Stam de vorba azi cu Tiri intr-un nou interviu dedicat finalistilor Eurovision Romania 2018.

Ce sentimente iti da faptul ca esti finalist al Selectiei Nationale Eurovision 2018?

Implinire, onoare si recunostinta!

Care sunt principalele tale atuuri? De ce sa te voteze lumea?

Desert de sentimente este atuul meu. Cred ca piesa asta e una care poate reprezenta cu ceva aparte Romania, si anume cu o farama din cultura muzicala a Romaniei… Vreau sa fac cunoscuta cultura muzicala romaneasca in toata lumea, pentru ca Romania este mai mult decat o tara Est-Europeana. Este o tara plina de valori in toate domeniile care inca sunt prea putin cunoscute si promovate.

De ce Eurovision?

Eurovision este un concurs de creatie, iar eu sunt, in primul rand, compozitor. “Desert de sentimente” nu putea fi interpretata de altcineva, deoarece aici este vorba de sentimentele mele, iar un alt interpret nu cred ca ar fi putut sa transmita incarcatura emotinala a compozitiei.

Ce surprize pregatesti pentru finala? Ce vei aduce nou pe scena din Lisabona daca vei castiga?

Nu m-am gandit inca, dar va fi cel putin la fel de frumos precum momentul din semifinala. Cat despre Lisabona, toate la timpul lor…

Care este mesajul piesei tale si cat de adecvat consideri ca este pentru Eurovision?

Mesajul piesei este exact acela pe care il auzim in piesa si cred ca nu ar trebui sa punem stigmatul acesta concursului Eurovision. In fiecare an Europa ne da cate o lectie de inovatie .
In fiecare an a castigat o piesa foarte diferita pentru ca merita, nu din nevoia de schimbare sau de nou. Toate au avut ceva in comun , intradevar, si anume , mesajul piesei, fie el prin versuri fie prin muzica fie prin punerea in scena. La fel si Desert de sentimente.

Ce parere ai despre ceilalti concurenti? Care este piesa ta preferata din cele semifinaliste?

Toti ceilalti conurenti merita aplauze pentru ca au avut curajul sa urce pe scena concursului Eurovision, dar subiectiv vorbind , felicitari celor care si-au scris singuri piesa. Celor care au un cuvant de spus, si anume cuvantul lor.

Cum vezi noul mod, transparent, in aparenta, de selectie din acest an?

Nu cunosc noul mod de selectie. Sincer, eu m-am inscris in concurs din dorinta de a transmite un mesaj. Mesajul Desert de sentimente. Restul… nu tine de mine.

Cum vezi tu fenomenul Eurovision in sine si care este castigatorul tau preferat din toti anii?

Toate piesele castigatoare, cel putin din ultimii ani, sunt piese cu valoare . Europenii au o cultura muzicala foarte buna si asta se vede in rezultatele celui mai important concurs in care populatia voteaza favoritul.

Ce va urma dupa Eurovision?

Va urma muzica, pana la capat.

Un mesaj adresat sustinatorilor?

Va rog sa votati cu suflet, nu cu prejudecati si stigmate prestabilite. Ganditi-va la piesa care ar putea reprezenta Romania cel mai bine. Pentru ca reprezinta Romania nu pe noi ca indivizi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.