Actor al Teatrului “Fani Tardini” din Galati, Vlad Volf face parte, cu siguranta, din generatia prolifica tanara de actori, cu un cuvant important de spus pe scena nationala.
Exuberant, expresiv, dar si meditativ, Vlad Volf reuseste sa transforme fiecare rol jucat intr-o parte a lui.
Recent, la Braila ( Teatrul “Maria Filotti”), joaca alaturi de Narcisa Novac in “Demonstratia” – regia Radu Nichifor – o piesa care, pur si simplu nu te poate lasa indiferent si care te “stoarce” (in sens pozitiv) de emotii.

Fiecare poveste merita descoperita pana la capat, astfel ca stam de vorba astazi cu Vlad Volf, intr-un nou interviu special dedicat figurilor reprezentative din teatrul romanesc.

Buna, Vlad si bun gasit, din nou, la Braila! Spune-ne cat de ofertant este noul tau rol, din “Demonstratia” si care a fost cea mai mare provocare legata de acest rol?

Buna! Ma bucur sa fiu la Braila. E una din scenele de teatru despre care auzeam de cand eram student. Era foarte laudata munca trupei, atat artistic cat si tehnic, si se vorbea intens de cele mai interesante spectacole. multi regizori isi doreau sa lucreze in atmosfera acestui teatru. cand auzeam asta, student fiind, primul lucru la care m-am gandit a fost : Vreau acolo!
Acum joc in DEMONSTRATIA, in regia lui Radu Nichifor si scenografia Sorana Topa. Aici am facut cunostinta cu Valentin Terente, un om minunat. sunt multe povesti despre Vali…toate sunt adevarate :)). Glumesc. Narcisa Novac este motorul acestui spectacol al nostru, o actrita foarte profunda si pasionata. Si colega mea de la Teatrul Fani Tardini, Flavia Calin, cu care ma bucur mereu sa ma joc. Eu sunt Harold in poveste, un baiat pasionat de matematica si indragostit de Catherine, fiica profesorului sau. Mai mult nu zic, va astept sa ne vedeti. Spectacolul are acel ceva pe care l-am cautat in scena, m-a atras. are profunzime si iti permite sa te emotionezi real, fiind in acelasi timp actor, personaj si spectactor, in poveste. Sper ca am raspuns si la intrebare :))

Cum a fost sa joci alaturi de trupa de la Braila, in teatrul nostru?

A fost si inca e super tare! Sunt oameni faini si sunt profesionisti, nu m-am simtit niciodata prost pentru ca dau o balba sau pentru ca uit textul. Radu Nichifor e capul rautatilor, a se intelege exact contrariul, pentru ca ne-a aranjat intr-o atmosfera intima, sensibila si puternica. E un spectacol deosebit.
E foarte misto ca suntem vecini si ca putem colabora. Avem multe de invatat unii de la altii. Asa e natura meseriei, se invata pe scena, cu experiente noi, oameni noi. o sa ma bucur mereu sa joc aici!

Avand la activ o experienta teatrala bogata, cum privesti tu realitatea teatrului romanesc in zilele noastre?

Nu cred ca am o experienta teatrala bogata, mai e mult pana acolo. N-as folosi cuvinte asa mari. Cred ca teatrul e in transformare si cred ca e gresit inteles, atat scopul lui, cat si felul in care e facut. Publicul trebuie castigat, nu cumparat si ducem lipsa de public la fel cum ducem lipsa de promovare. Teatrul ar trebui promovat de comunitate, actor, regizor, spectator, profesor, elev,,etc, dat mai departe.

Care a fost cea mai frumoasa intalnire cu publicul de pana acum?

Intotdeauna mi,a placut publicul din festivaluri. Si de fiecare data cand am jucat in spatiul independent, e un public mult mai permisiv si mai curios. Recomand publicului sa nu critice un spectacol dupa cum a decurs premiera. Mergi sa-l mai vezi o data!

Ce rol iti doresti sa joci pe viitor si de ce?

Sunt deschis provocarilor. pentru ca imi plac surprizele. E posibil sa-ti doresti un rol si sa stii ca nu o sa-l faci niciodata pentru ca nu ai datele fizice.

In ce consta adevarata fericire a unui actor? Te consideri un om fericit?

Cred ca joaca ma face fericit! Imi place sa lucrez mult, sa evit timpul liber. Mai putin vara. Vara inseamna mare. Daca joc si merg la mare, sunt un om fericit !

Cum s-au schimbat asteptarile tale vis-à-vis de evolutia ta personala din adolescenta si pana in prezent?

Pfff. chiar m-am intrebat cine sunt si la ce as fi bun. Inca o fac. doar ca intre timp am inteles ca nu cconteaza decat sa fii un om bun si atent.

Ce te defineste ca personalitate? Cat imprumuti, in general, din trasaturile personajelor pe care le joci in viata reala?

Cred ca sunt cel mai incapatanat si nehotarat om pe care-l stiu. Ba nu !…Ba da! Cred! Nu imprumut nimic din personajele pe care le joc, e invers. ele ma imprumuta pe mine.

Tu alegi personajele sau personajele te aleg pe tine?

Regizorii fac distributiile spectacolelor.

De ce ar trebui sa vina lumea la teatru in ziua de azi?

De placere
De curiozitate
De buna voie
Pentru ca merita si
Pentru ca nu e ca la film

Despre cine poti spune ca ti-a fost mentor ca actor si ca om?

Profesorii care mi-au dat de facut ce imi trebuia pentru a ma dezvolta mai apoi singur. Emil Coseru, Tatiana Ionesi, Doru Aftanasiu

Care este cel mai bun spectacol de teatru pe care l-ai vizionat pana acum?

Am vazut multe spectacole bune. ma atrag productiile independente pentru spiritul liber si dezinvolt, dar si pentru ca de obicei sunt chinuite si lipsite de buget si alte constrangeri financiare. Si alea sunt spectacole in care poti descoperi mai multa calitate artistica decat in multe alte productii costisitoare si finantate sau sponsorizate.

Care consideri ca este rostul tau artistic In panoplia teatrala actuala?

Rolul meu e sa fiu cine sunt si poate, sa duc mai departe ce invat.

Ce mesaj doresti sa transmiti iubitorilor de teatru si cititorilor revistei noastre?

Hai la teatru! E simplu! E posibil totusi sa te doara mintea! E de bine !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.