Ziua Mondiala a Teatrului se aniverseaza la 27 martie. Initiata pentru prima data la Viena, in 1961, de Institutul International de Teatru, Ziua Mondiala a Teatrului a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de Centrele nationale ale Institutului International de Teatru. Infiintat in 1948, la initiativa UNESCO, Institutul International de Teatru reprezinta cea mai importanta organizatie non-guvernamentala din domeniul artistic.
In fiecare an, o personalitate recunoscuta la nivel international e invitata sa comunice reflectiile sale asupra celei mai vechi forme artistice, teatrul. Mesajul international, tradus in peste 50 de limbi, este citit spectatorilor inaintea reprezentatiei din seara zilei de 27 martie, apoi este publicat in ziare si reviste, difuzat la radio si televiziune. Primul mesaj de Ziua mondiala a teatrului a fost scris in 1962, de Jean Cocteau, potrivit site-ului www.world-theatre-day.org.
Teatrul Maria Filotti va invita marti , 27 martie, de la ora 18 , la Sala Avantgarde sa vizionati spectacolul ”Viata nu te intreaba niciodata nimic!” – One Woman Show cu actrita Wanessa Radu, regia Anca Cismaru, un recital cu o ‘’poveste- spectacol’’ care ne priveste pe fiecare dintre noi.
Atelierul de teatru Ciresarii, in parteneriat cu Teatrul Maria Filotti, organizeaza tot in data de 27 martie , evenimentul ZIUA PORTILOR DESCHISE ! In cadrul acestuia la Sala Bujor Macrin se vor juca 2 spectacole SOACRA CU 3 NURORI -regia Radu Nichifor , reprezentatii pentru copii cu copiii Atelierului de teatru Ciresarii, coordonat de actritele Monica Ivascu si Elena Andron, de la orele 10.30 respectiv 12.00. Intrarea este libera ,pe baza invitatiilor emise de Agentia Teatrala, in limita locurilor disponibile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.