Mary Hammond, vocal coach, cu o vasta experienta in domeniul artistic si cu un portofoliu in care a adaugat, de-a lungul timpului, colaborari cu cei mai mari muzicieni si actori ai lumii, a venit special in Romania pentru a lucra cu artistii romani din distributia musicalului „MAMMA MIA!”.
Dupa ce a urmat cursurile Royal Academy of Music din Londra, specializarea pian si voce, Mary Hammond a petrecut 25 de ani abordand cele mai diverse stiluri muzicale. A activat si in opera (Covent Garden), dar a avut multe colaborari si in productii de televiziune si radio, inclusiv in rolul de consultant vocal, nu numai ca artist. In 1994, Hammond a creat departamentul de „Musical Theatre” la Royal Academy of Music, pe care l-a si condus pana in 2012.
Spune ca ii face mare placere sa foloseasca toata experienta acumulata in industria pop pentru a invata in prezent tinerii artisti, mai ales ca, in calitate de coach a colaborat, printre multi altii, si cu Coldplay, Tom Odell, Vanessa White, Kimberly Walsh, Eliza Doolittle, Muse (Matt Bellamy), Florence Welch, Rizzle Kicks, Guy Garvey, Alana (Nero). „Sunt foarte norocoasa ca am avut atat de mult succes in cariera mea, dar in aceeasi masura sunt foarte interesata sa lucrez cu tineri artisti si cu actori care sunt la inceput de drum”, declara Mary.
Rolul sau de advisor si vocal coach a fost unul foarte important pentru cele mai cunoscute musicaluri din toata lumea ca „Billy Elliot”, „Phantom of the Opera”, „Joseph”, „Cabaret”, „Funny Girl”, „Les Miserables”, „Cats”, „Jesus Christ Superstar”, „Mamma Mia!” si „Rent” si, dupa cum declara chiar ea, cunostintele si expertiza sa se bazeaza pe munca depusa la nu mai putin de 90 de astfel de productii. De asemenea, i-a fost coach lui Gerald Butler pentru rolul din filmul „Fantoma de la Opera”.
Ea va sta 4 zile in Romania, timp in care va lucra intensiv cu toata distributia din „MAMMA MIA!”, astfel ca primul musical de Broadway care va fi produs aici 100% independent va beneficia de experienta unuia dintre cei mai renumiti traineri vocali din lume.
In Romania, musicalul „MAMMA MIA!” va fi o co-productie sloveno-romana, a companiei Prospot Doo impreuna cu un grup de producatori reuniti de catre compania Atelier Promotion, in colaborare cu WonderTheatre. Biletele pentru spectacolele programate incepand cu data de 25 mai sunt disponibile cu pret Early Bird pe mammamiathemusical.ro i pe iabilet.ro pana duminica, 15 aprilie (ora 24:00).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.