Teatrul „Maria Filotti’’ participa marti, 22 mai , ora 19.00 , cu spectacolul BARBATI , FEMEI SI VIATA DINTRE EI –patru piese scurte de Anton Pavlovici Cehov, directia de scena Victor Ioan Frunza, dramaturgia Adrian Nicolae, la cea de-a XV-a editie a Festivalului de Teatru de la Buzau- sectiunea oficiala , desfusurata sub genericul BUZAU IUBESTE TEATRUL!.
Un spectacol coupe ce contine patru dintre cele mai importante si celebre piese scurte ale lui Cehov in ordinea: „Calhas” (“Cantecul lebedei”), ”Ursul” , „Jubileul’’ si „Cerere in casatorie” .Redutabilul regizor, Victor Ioan Frunza abordeaza aceste pagini celebre din creatia dramaturgului rus din punctul de vedere al updatarii notiunii de vodevil, astfel ca prin acest spectacol luam contact si cu postura de autor de comedie a marelui Cehov .
Directorul de scena Victor Ioan Frunza, alaturi de compozitorul Cari Tibor, pianista Adriana Burca, scenografia Gheorghe Mosorescu si mai ales distributia compusa din Alin Florea, Ramona Ginga Corina Moise, Valentin Terente si Adrian Stefan, incearca sa dea masura unui ”COUPE CEHOV” inteligent, spumos, comic dar, ca intotdeauna la Cehov, reflexiv, substantial si expresiv!
Festivalul BUZAU IUBESTE TEATRUL! se desfasoara in perioada 19 – 26 mai 2018, si este organizat de Teatrul „George Ciprian” din Buzau, cu sprijinul Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si al Consiliului Judetean Buzau.
Cea mai ampla manifestare cu specific teatral a orasului Buzau implineste anul acesta 15 ani de existenta, de-a lungul carora si-a bucurat spectatorii cu unele dintre cele mai aplaudate productii ale teatrelor din tara. Datorita faptului ca publicul buzoian a dovedit din plin ca este indragostit de teatru, incepand de anul trecut, organizatorii au decis ca este timpul ca festivalul sa reflecte aceasta certitudine. In spiritul editiei precedente, Festivalul BUZAU IUBESTE TEATRUL se afla si anul acesta sub ascendentul iubirii, cu intreaga sa constelatie de posibile definitii si nuante. Iubirea este punctul nodal al povestilor pe care spectatorii buzoieni vor avea ocazia sa le urm?reasca pe scena, timp de opt zile, in cadrul editiei cu numarul 15 a Festivalului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.