Maine, 27 iulie, cu incepere de la ora 19.00, isi va deschide portile unul dintre cele mai ambitioase proiecte pe plan cultural din Braila, respectiv primul cinematograf de arta. Cinefeel va fi gazduit in incinta Centrului de Creatie, la etajul 1, si va fi deschis pentru toti cinefilii amatori de filme artistice, filme altfel, documentare, scurt-metraje, pe scurt productii pe care nu le vezi la un cinema obisnuit. Asta pentru ca, Cinefeel este un concept creat pentru promovarea ideii de cultura, de educatie cinematografica, respect fata de arta si colaborare intre oameni, idei, povesti si bun gust, care se pot completa reciproc.

Am stat de vorba cu ambitioasa echipa, de tineri frumosi, ai acestui proiect, despre culisele Cinefeel si, iata ce ne-au dezvaluit:

De unde ideea lansarii unui cinematograf de arta in Braila?

Suntem pasionati de film si nu gaseam nicio locatie interesanta in Braila unde sa se proiecteze astfel de filme. Incercam crearea, practic, a unui hub cultural.

Care sunt principalele puncte de atractie ale acestei locatii?

Este situata in Centrul Vechi al orasului Braila, langa Teatrul Maria Filotti, Muzeul de Istorie si Biblioteca Judeteana. Spatiul interior este foarte nonconformist, cinematograful functionand printre opere de arta.

Cum sunt alese filmele ce vor fi difuzate?

In mare parte filmele vor fi propuse de catre clientii cinematografului, dar vom lua in calcul si ceea ce ne propun partenerii nostri.

Credeti ca publicul brailean este pregatit pentru o asemenea propunere culturala?

Da, cred ca publicul brailean este pregatit pt un astfel de proiect: sala teatrului este mereu plina, concertele de jazz se tin cu casa inchisa, avem tineri foarte talentati interesati de astfel de proiecte etc…

Cat de mare este echipa Cinefeel si ce roluri are fiecare?

Suntem patru oameni: Florentina – comunicare, Dragos – filme, relatia cu partenerii nostri, Oana – relatia cu clientii, implementare proiecte si Dan – strategii de dezvoltare, administrativ.

Pe scurt, de ce sa vina brailenii la Cinefeel?

Vor veni pentru filmele de calitate pe care le vom proiecta, pentru oamenii pe care ii vom avea invitati, pentru evenimentele create. Vor veni pentru ca in tot ceea ce vom face va fi vorba despre ei si nu despre noi.

Pe langa proiectiile propriu-zise de filme, Cinefeel va gazdui si expozitii de arta cu vanzare, ale unor tineri si foarte talentati pictori. Pretul unui bilet costa doar 15 lei.

Detalii despre programul filmelor proiectate, precum si alte vesti despre Cinefeel, pot fi obtinute de pe pagina oficiala de Facebook.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.