Intr-o lume in care suntem invatati de mici ca trebuie sa fim mereu „numarul 1“, ca trebuie sa respectam regulile rutinei zilnice, un copil indrazneste sa imbogateasca aceasta realitate cu vise nastrusnice, cu personaje fabuloase si intamplari neasteptate. In aventurile sale fantastice, zecile de papusi ale surorii sale mai mici iau in stapanire spatiul casei, iar motanul batran al familiei are ascuns in blana un fermoar fermecat, prin care se deschide o alta lume. Un spectacol – concert, in care orice sunet poate deveni muzica, iar visele devin la fel de importante ca faptele reale.
Despre vis si realitate povesteste ca intr-o feerie spectacolul “Visatorul” prezentat de Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, marti, 18 septembrie, in cadrul Festivalului Zile si Nopti de Teatru la Braila, cu incepere de la ora 18.00, in Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” Braila.
Stam de vorba azi cu Ada Milea, initiatoarea artistica a acestui proiect, despre teatru, in genere, si experienta artistica ce o va astepta la Braila.

De ce teatru?

Pentru ca exista posibilitati nesfarsite de a exprima inexprimabilul.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

Candva am vazut niste spectacole superbe la Braila si ma gandesc cu drag la acest loc si oamenii locului. Pentru mine e bucurie (si personala, si profesionala)

Pornind de la tema din acest an, ce defineste si cat de importanta considerati ca este comedia in spatiul realistico-cultural romanesc?

Comedia mi se pare importanta doar cand isi pastreaza tristetea. Altfel e doar banc bun pentru scurte hohote de unica folosinta.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze piesa participanta in cadrul festivalului din acest an?

Pentru povestea superba din interiorul ei si pentru minunata trupa de la Piatra-Neamt.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

O lume cu mai mult sens si bun simt.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.