Fantezie, poveste, frumusete. Publicul brailean se va bucura de o adevarata frenezie oferita de spectacolul “Visul unei nopti de vara” – Teatrul Excelsior, Bucuresti – care se va juca miercuri, 19 septembrie, cu incepere de la ora 19.00, in Sala Mare a Teatrului “Maria Filotti” Braila, in cadrul Festivalului “Zile si Nopti de Teatru la Braila”.
Spectacolul este un elogiu adus visarii, evadarii din lumea cenusie si plictisitoare in care traim, un elogiu adus bucuriei de a fi liber si a iubi, un elogiu adus teatrului facut fara pretentii de utilitarism – teatrul care celebreaza viata.
Stam de vorba azi cu protagonistul acestui spectacol, dl Oliver Toderita, despre teatru, in genere, si experienta ce il va astepta la Braila.

De ce teatru?

Pentru ca a fost un vis. Imi doream sa fac multe meserii. Adolescent fiind, am crezut ca teatrul e singurul mod in care le pot face pe toate. Pot fi medic,politist, marinar… A fost o joaca pana am realizat ce greu e sa convingi publicul, din care fac parte medici, politisti, marinari, ca esti unul dintre ei.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

E prima data cand particip la acest festival. Stiu ca Teatrul ” Maria Filotti” este unul cu traditie si publicul brailean este unul matur si exigent. Sper sa creeam o chimie in acest festival. Nu va fi chimie, va ramane istorie..

Pornind de la tema din acest an, ce defineste si cat de importanta considerati ca este comedia in spatiul realistico-cultural romanesc?

Aici e greu…Poti rade sau (si) poti plange. Cred ca se va rade cu lacrimi! Comedia a fost si este importanta pentru romani. Doar cu ea am depasit greutatile din trecut. Asta facem si acum

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze piesa participanta in cadrul festivalului din acest an?

Pentru ca vor descoperi magia marca Cristache. Drama, comedie, sentimente, emotii, relatii si o trupa extraordinar de talentata.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Nu-mi propun nimic special. Imi doresc sanatatea si puterea de a putea continua proiectele Teatrului Excelsior, alaturi de aceasta echipa. Va multumesc!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.