Ce i se poate intampla unui cuplu de oameni simpli, atunci cand este pus in fata unui bilet castigator la loto, care valoreaza 10 miloane de euro? Cei doi, sot si sotie, parinti a doi copii adolescenti, evolueaza de la bucurie frenetica si imaginatie bolnava, pana la frica paralizanta sau paranoia avansata. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relatiei lor ies incet, incet la iveala, intr-o cavalcada cand comica, cand tragi-comica care culmineaza cu un gest extrem.

De aceasta poveste spumoasa – spectacolul “6 din 49” prezentat de Teatrul de Arta din Bucuresti – despre sansa, relatii umane si comedie, se va putea bucura publicul brailean miercuri, 19 septembrie, in a treia zi a Festivalului de Teatru Zile si Nopti de Teatru la Braila, cu incepere de la ora 21.00, in Sala Bujor Macrin ( Studio) a Teatrului Maria Filotti Braila.

Stam de vorba azi cu protagonista piesei, Dana Voicu, despre teatru si experiente artistice la Braila.

De ce teatru?

Pentru ca il iubesc, imi place si este modul meu de a ma exprima si de a darui.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

E un festival care imi place mult, am mai fost la Braila cu echipa teatrului Odeon, cu spectacolul “Svejk”, sunt nerabdatoare sa joc din nou pe scena Teatrului “Maria Filotti”.

Pornind de la tema din acest an, ce defineste si cat de importanta considerati ca este comedia in spatiul realistico-cultural romanesc?

Avem mare nevoie de “comedie serioasa”, de comedie cu mesaj, traim vremuri tulburi in care “comedia care te pune pe ganduri”, in timpul careia iti vine sa plangi si sa razi in acelasi timp, este absolut necesara.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze piesa participanta in cadrul festivalului din acest an?

Pentru ca ii va emotiona.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Sa traiesc intr-o tara care ARE VIITOR.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.