La jumatate de secol de la prima editie a Festivalului International Cerbul de Aur, Televiziunea Romana organizeaza Expozitia Aniversara Cerbul de Aur 50 de ani, in parteneriat cu Muzeul Judetean de Istorie si Consiliul Judetean Brasov. Vernisajul va avea loc in avanpremiera editiei aniversare, pe 28 august, la ora 13.00, la Muzeul Judetean de Istorie – Casa Sfatului.

Amplasata in fata, dar si in interiorul muzeului, expozitia nu este o simpla retrospectiva a evenimentului muzical care a marcat Romania – primul si cel mai important festival de gen din tara noastra -, ci si un spatiu interactiv. Astfel, in Camera Multimedia, vizitatorii au la dispozitie aplicatii cu care pot rezolva puzzle-uri si quizz sau isi pot alege playlist-ul cu artistii care au participat la Cerb din 1968 pana acum.

Celelalte spatii expozitonale – Tunelul Timpului, Cinemateca Amintirilor sau Retrospectiva foto „Cerbul de aur” 1968 – 2009 – ne dezvaluie istoria celor 17 editii prin imagini video, fotografii de arhiva i numeroase obiecte de colectie: documente, aparatura TV etc.

Bobby Solo, Cliff Richard, Gigliola Cinquetti, Ricky Martin, Amalia Rodrigues, Connie Francis, Massiel, Patricia Kaas, Toto Cutugno, Boy George, Belinda Carlisle, Diana Ross, Tiziano Ferro, Pink, Natalie Imbruglia, Monica Anghel, Proconsul, Paula Seling, Luminita Dobrescu, Razvan Krivach sunt cativa dintre artistii cu care ne reintalnim la Expozitia Aniversara Cerbul de Aur 50 de ani, care va putea fi vizitata pana la finalul anului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.