Juriul a decis laureatii editiei Cerbul de Aur 2018. La 50 de ani de la primul spectacol marca Cerbul de Aur, Marele Trofeu ajunge in Albania. Inis Neziri este marea castigatoare a editiei aniversare si a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat, in concurs, piesele „Dau viata mea pentru o iubire” si “Piedestal”.

Vreau sa multumesc Televiziunii Romane pentru ocazia de a participa la Festival, ca reprezentant al tarii mele. Victoria din aceasta seara, in fata unor concurenti atat de buni, este o experienta incredibila. A fost o competitie extraordinara, un moment de rascruce in cariera mea. Dedic aceasta victorie familiei si echipei mele”, a declarat artista albaneza, vizibil emotionata.

Suspansul a marcat show-ul din a patra seara a Festivalului, transmis in direct la TVR 1, TVR Moldova, TVR International si TVR HD . In prezenta celor peste 5500 de spectatori din Piata Sfatului, alaturi de concurenti, pe scena Cerbului de Aur au urcat artistii care au oferit recitalurile serii: Edvin Marton, Eleni Foureira, The Motans, Carla’s Dreams si Nicole Scherzinger, vedeta Galei.

Alaturi de castigatorul Marelui Trofeu, Festivalul si-a aflat si ceilalti laureati:
Premiul I – Olivier Kaye, Belgia
Premiul II – Antonia Gigovska, FYR Macedonia
Premiul III – Kelly Joyce, Franta
Premiul Societatilor Publice de Radio si de Televiziune – Lidia Isac, Republica Moldova
Premiul Municipiului Brasov – Ryan O’Shaughnessy, Irlanda
Premiul Judetului Brasov – Damiano Borgi, Italia
Premiul pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti – Raluca Bleju?ca, Romania
Premiul Presei Festivalului – Ovidiu Anton, Romania
Premiul Publicului – Olivier Kaye, Belgia

La editia din acest an, juriul a fost format din: Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin si Luminita Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderas din Republica Moldova si Madalin Voicu (Romania).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.