Cel de-al doilea spectacol in care dl Lucian Sabados isi arata din plin maiestria artistica de regizor, prezent in cadrul Festivalului Zile si Nopti de Teatru la Braila, sambata, 22 septembrie, cu incepere de la ora 20.00, in Sala Bujor Macrin (Studio) este “Praf de stele” – spectacolul Teatrului Nottara Bucuresti.
Piesa vorbeste despre intalniri interpersonale care se lasa cu…de toate. Dragoste, viata, moarte, umor si…cateva lacrimi.
Interviul de azi ii este dedicat tinerei si talentatei actrite a Teatrului Nottara, Ada Navrot, care ne povesteste despre teatru, in genere, si despre ce inseamna pentru ea viitoarea experienta de la Braila.

De ce teatru?

Am copilarit in Iasi si am amintiri pregnante despre Teatrul National, unde mama mea era actrita. Visam, dansam si ma jucam printre catifea, oglinzi si culise imense. Asa ca teatrul a fost singura mea optiune…pe care nu o regret. Teatrul este un vehicul prin care cunosc oameni, invat despre mine si despre lume.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

Ma bucur ca joc la Braila. Am participat cu un alt spectacol, cu ani in urma si pastrez o amintire placuta.

Pornind de la tema din acest an, ce defineste si cat de importanta considerati ca este comedia in spatiul realistico-cultural romanesc?

Comedia de calitate este un esentiala pentru o viata sociala sanatoasa. Oamenii vin la teatru sa se uite la ei insisi, sa fie mai buni si, daca invata ceva razand, cu atat mai bine.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze piesa participanta in cadrul festivalului din acest an?

“Praf de stele” este o comedie contemporana, care atinge problemele afective ale oamenilor de varste diferite. Are mare succes la Bucuresti. La femei, mai ales. Se spun adevaruri despre viata, cu zambetul pe buze si cu multa inocenta si inteligenta.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Pentru viitor imi doresc proiecte valoroase, cu mare succes si vibratie la public.
Va multumesc si va doresc un festival reusit, in raport direct cu energia cifrei 12.???

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.