Andra s-a intrecut pe sine insasi. “Traditional”, al doilea show al sau de la Sala Palatului in 2018, a fost un succes incontestabil. Trei ore, cat a tinut spectacolul in fiecare zi, artista a cantat piese din toate regiunile tarii; doine, sarbe, hore, si a fost aplaudata indelung dupa fiecare moment.

Am inima plina de bucurie ca suntem impreuna aici: o reuniune de familie a celor care viseaza in limba romana, tresar de emotie la aceleasi cantece, plang de aceleasi doruri. Muzica ne uneste pe toti”, a spus Andra in deschiderea “Traditional”.
Nume mari ale muzicii i s-au alaturat Andrei la acest spectacol inedit. Andra a invitat artisti consacrati pentru genuri muzicale diferite, pentru a oferi o experienta cat mai bogata, pentru toate gusturile. Publicul a fost incantat de artisti de muzica populara, muzica usoara, pop, dar si hip-hop.

15 invitati au urcat pe scena pentru a sarbatori Centenarul: Constantin Enceanu, Steliana Sima, Uddi, Daniel Buzdugan, Mioara Velicu, Mirabela Dauer, Aurora si Sandel Mihai, Nicole Cherry, Lidia Buble, Bodo de la Proconsul, Ionut Dolanescu, Irina Loghin, Ionut Fulea, Adrian Daminescu, Veta Biris sunt vedetele care au sarbatorit alaturi de Andra Centenarul Marii Uniri, toti acestia fiind acompaniati de Orchestra Fratilor Advahov, care a numarat 40 de membri. Pe langa acestia, si bandul artistei a contribuit la atmosfera de sarbatoare.

La 100 de ani de Romania, 100 de persoane s-au aflat in acelasi timp pe scena si au dat viata la momente memorabile.

“Traditional“ a inceput cu proiectia unei inregistrari video cu Constantin Brancusi, sculptorul vorbind despre pasiunea sa, arta sa, mesajul sau. Andra si-a dorit sa ii aduca astfel un omagiu acestui respectat artist, considerat a fi unul din cei mai influenti ai secolului XX.

Un alt moment extraordinar, inceput tot cu proiectia unor imagini autentice, a fost cel dedicat Mariei Tanase, unul dintre marii idoli ai Andrei, artista cu care este adesea comparata, spre magulirea ei. Colajul de piese din repertoriul Mariei Tanase a emotionat foarte mult.

Pentru show, Andra a ales tinute speciale, inspirate din portul traditional romanesc. Artista si-a facut aparitia desculta, intr-o rochie autentica, veche de 60 de ani, dar reconditionata. Pentru momentul dedicat Mariei Tanase, Andra a optat pentru o bluza cu maneci ample, fusta si fota argintie, toate cu multe perle. Toate cele 6 tinute folosite au accente moderne, sunt reinterpretari ale costumelor populare.

Pentru prima oara, intreaga scena a Salii Palatului a fost decorata folosing videomapping. Imagini de poveste au fost proiectate folosind aparatura avansata pe 6 copaci inalti de 8 metri, realizati din stadur decupat.

Nu doar scena Salii Palatului a fost pregatita cu mult timp inainte pentru spectatori, ci si holul. Pentru a intra in atmosfera, de la primii pasi in sala de concerte, producatorii au adus mestesugari care au lucrat in fata miilor de spectatori, in lut sau in piele, dar si cosand. Cei care au dorit au putut cumpara produsele traditionale.

A fost un spectacol-eveniment, un omagiu adus muzicii care face inimile romanilor sa bata in acelasi timp, pentru acelea?i vise. Andra si-a dorit sa isi exprime cu ocazia Centenarului iubirea pentru primul gen muzical incercat, influentata de tatal si de fratele ei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.