Joi, 20 decembrie, juriul de preselectie a anuntat semifinalistii Selectiei Nationale Eurovision Romania 2018. Dintre cele 126 de piese inscrise in concurs, doar 24 vor intra in cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv.

Realizatorii de emisiuni radio Bogdan Pavlica, Felix Crainicu (Radio Romania), Razvan Popescu (Radio Zu), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM), Horea Ghibutiu, jurnalist muzical – unsitedemuzica.ro, Dragos Vulgaris, jurnalist muzical – ProFm & Chill FM, Bogdan Miu, jurnalist, realizator progame radio – DigiFM, George Balint, jurnalist – Realitatea Muzicala, Andreea Remetan, realizator programe radio – Virgin Radio, Liana Stanciu, jurnalist TVR si Gabriel Scirlet, director muzical TVR, sunt juratii preselectiei din acest an.

Dupa ascultarea melodiilor validate, membrii juriului au decis piesele care merg in semifinale. Piesele calificate, in ordine alfabetica, sunt urmatoarele:

Baya (Speechless) – M I H A I
Daina – Letitia Moisescu & Sensibil – Balkan
Dear father- Laura Bretan
Destin – Trooper
Discrete – Xonia
Give up now – Johnny Badulescu
High heels on – Echoes
Ielele – 2 Gents
Independent – Xandra
Make me your man – TWM
On a Sunday – Ester Peony
Pierd – Dan Bittman
Right now – Olivier Kaye
Rock this way – Ommieh x Anakrisez
Skyscraper – Teodora Dinu
Tears – Georgy
The call – Berniceya
The song of my heart – The four
The way it goes – Steam
Underground – Vaida
We are the ones – Claudiu Mirea
Weight of the world – Nicola
Without you (Sin ti) – Dya & Lucian Colareza
Your journey – Aldo Blaga

Semifinale in Arad si Iasi, Finala Nationala la Bucuresti

Organizarea show-urilor Eurovision Romania in afara studiourilor de la Bucuresti a devenit deja o traditie pentru TVR, iar editia din acest an nu este o exceptie, cele doua semifinale fiind gazduite de doua orase din vestul si estul tarii.
Spectacolele in urma carora vom afla piesele finaliste se vor desfasura la Arad si Iasi, urmand ca Finala Nationala sa fie organizata la Bucuresti. Evenimentele vor fi transmise in direct de TVR, sub sloganul „Implineste visul!”

In premiera, Selectia Nationala va avea un juriu national pentru semifinale si unul international, pentru finala competitiei.
O alta noutate a editiei din acest an este modul in care telespectatorii participa la alegerea reprezentantului Romaniei la Eurovision. In fiecare semifinala, juriul national va califica cel mult cinci piese, iar telespectatorii, cate una. In urma jurizarii si televotului, cel mult 12 piese vor merge in finala. In ultima faza a Selectiei Nationale, reprezentantul Romaniei va fi decis de juriul international si telespectatori, punctajul acordat de telespectori avand ponderea punctajului acordat de un jurat.

In calitate de organizator, TVR isi rezerva optiunea de a oferi cate un wild card in fiecare etapa a Selectiei, fara ca exercitarea acestui drept sa conduca la diminuarea numarului de piese calificate prin jurizare sau dupa caz, prin televot.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 si 16 mai si finala pe 18 mai. La editia cu numarul 64 a competitiei muzicale, alaturi de Romania s-au mai inscris 41 de tari: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Ucraina si Marea Britanie.
Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.