Pe Letitia Moisescu o stim de mult. Stim ce poate, cat poate si cat a evoluat in timp. Acum Letitia face parte dintr-un proiect mai amplu, alaturi de Sensibil Balkan, prin care s-a redescoperit si a luat un nou drum muzical.
Proiectul a fost selectat intre semifinalistii Selectiei Nationale Eurovision Romania 2019, cu piesa “Daina“, piesa ce imbina ritmurile pop cu cele balkanice si cu care spera sa surprinda la Tel Aviv.
Azi o aducem mai aproape de voi pe Letitia Moisescu, intr-un nou interviu exclusiv, dedicat semifinalistilor Selectiei Nationale Eurovision Romania 2019.

Buna si bun venit pe la noi! Ce inseamna concursul Eurovision pentru tine?

Buna tuturor! Pentru mine, Eurovision a reprezentat un pas important in cariera mea si totodata o maturizare profesionala. In 2011, cand am participat cu piesa “Dreaming of you” eram la inceputul carierei, iar acest concurs mi-a deschis multe oportunitati si am cunoscut oameni minunati. Anul acesta imi doresc sa am o experienta tot la fel de frumoasa.

Ce te motiveaza in a fi cea mai buna si ce crezi ca te diferentiaza pentru a fi concurentul reprezentant al Romaniei in acest an?

Sunt o persoana foarte ambitioasa si imi doresc mereu sa ma autodepasesc. Cel mai mult ma motiveaza oamenii care ma apreciaza sincer. Piesa noastra, D A I N A, ne diferentiaza deoarece imbinam elemente etnice cu o productie moderna, sustinuta de o voce puternica si instrumestisti de exceptie.

Dupa experienta nefericita a tarii noastre de anul trecut, cu ce ganduri vei pleca la Tel Aviv in acest an?

Eu sunt o persoana pozitiva, energica si increzatoare in fortele proprii. La Tel Aviv as pleca cu gandul sa reprezint Romania la nivelul cel mai inalt.

Care este povestea si mesajul piesei tale?

Piesa D A I N A a fost conceputa special pentru Eurovision. In vara anului trecut l-am contactat pe Mihai Ogasanu pentru a colabora si am pornit de la ideea de a face o piesa moderna, europeana, in limba engleza. Intr-una din zile i-am intalnit in studio pe baietii de la Sensibil Balkan si, inspirati si de celebrarea Centenarului, am decis sa dezvoltam ideea initiala cu influente din folclorul romanesc autentic. Asa a luat nastere D A I N A, iar mesajul ei este unul pozitiv: chiar daca uneori nu ne regasim din punct de vedere sentimental, social etc, forta necesara sa mergem mai departe este in noi insine, prin pozitivism.

Ce detalii ne poti dezvalui despre showul din (semi) finala nationala?

Nu pot da foarte multe detalii despre show, dar va pot spune ca scena va fi plina de energie si culoare si el ne va pune in evidenta asa cum suntem: veseli, energici si pozitivi.

Piesa castigatoare preferata din toti anii de Eurovision Song Contest?

Am mai multe piese preferate, dar pe primul loc este Euphoria, Loreen.

Crezi ca experienta scenica este un atu in fata celorlalti concurenti?

Cred ca sunt mai multi factori de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa ai success. Desigur, experienta scenica este un atu si chiar daca am emotii de fiecare data cand urc pe scena, ma incarc cu energie pozitiva de la public. Pe langa acest atu, am foarte mare incredere in vibe-ul piesei, cu care sper sa rezoneze si dragii mei romani.

Cum indemni publicul sa te voteze in semifinala si in finala nationala?

Dragii mei! Eu si echipa mea avem un vis, acela de a reprezenta cu success Romania la Eurovision. Suntem mandri si visam sa reprezentam Romania la nivelul cel mai inalt. Tara noastra are nevoie sa fie promovata prin ceea ce o face unica, si anume folclorul, de aceea vrem sa facem auzita piesa D A I N A in toata Europa. Pentru a ne indeplini acest vis, avem nevoie de sustinerea voastra, asa ca va rugam sa ne fiti alaturi in aceasta frumoasa aventura!

Ce va urma dupa Eurovision?

Dupa Eurovision vom dezvolta proiectul Letitia Moisescu & Sensibil Balkan si ne dorim sa lansam cat mai multe melodii.

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.