Dupa un succes fulminant in cadrul concursului Cerbul de Aur 2018, unde a ocupat pe merit locul intai, Olivier Kaye se intoarce in cadrul Selectiei Nationale Eurovision Romania 2019, cu o piesa compusa de nimeni altul decat Ovi Jacobsen, cel care a facut senzatie la Eurovisionul din Oslo, in 2010, alaturi de Paula Seling si al lor “Playing with fire”.
Right now” este un brit pop, stil ce face furori in prezent in Europa.
Stam de vorba azi cu Olivier Kaye intr-un nou interviu dedicat semifinalistilor Selectiei Nationale Eurovision 2019.

Buna si bun venit pe la noi! Ce inseamna concursul Eurovision pentru tine?

Salut ! Multumesc ! Pentru mine, ESC inseamna multe lucruri! Este o intalnire cu artisti din alte tari si un vis, pentru ca ma uit la ESC inca din copilarie! Si, nu in cele din urmaa, inseamna si o experienta importanta pentru mine!

Ce te motiveaza in a fi cel mai bun si ce crezi ca te diferentiaza pentru a fi concurentul reprezentant al Romaniei in acest an?

Cred ca nu exista un artist “Cel mai bun”! Suntem atat de diferiti! Vreau doar sa multumesc romanilor pentru ca m-au primit atat de bine la Cerbul de Aur si as vrea sa continui aventura cu ei. Daca trebuie sa spun ceva despre “Right now”: este fresh! As vrea sa spun oamenilor care nu cred in ei: “Ia atitudine! Acum ! Esti special si trebuie sa arati cine esti!

Dupa experienta nefericita a tarii noastre de anul trecut, cu ce ganduri vei pleca la Tel Aviv in acest an?

Ar fi incredibil! O nebunie ?i, personal, as fi foarte mandru sa reprezint Romania la Eurovision!

Care este povestea si mesajul piesei tale?

“Du-te! Poti sa faci asta !”. Multi oameni, in special, tinerii nu cred in ei. A fost si cazul meu cu cativa ani in urma. Astazi, as vrea sa spun acestor oameni ca sunt speciali! “Aveti lucruri care va deosebesc! Aratati-le ! Viata este foarte scurta. “

Ce detalii ne poti dezvalui despre showul din (semi) finala nationala?

Surpriza!

Piesa castigatoare preferata din toti anii de Eurovision Song Contest?

Pentru mine, CANTECUL ce bate toate timpurile este “Waterloo”! Trupa ABBA este un gigant! Am 25 de ani si inca ascult ABBA.

Crezi ca experienta scenica este un atu in fata celorlalti concurenti?

Da ! Experienta ne ajuta pentru etapele urmatoare. Dup? asta, e treaba Magiei.

Cum indemni publicul sa te voteze in semifinala si in finala nationala?

Daca publicului ii place cantecul, trebuie sa voteze. Cred ca tine de fiecare optiune personala si nu pot spune oamenilor: “Iubeste-mi melodia sau te omor” (haha)

Ce va urma dupa Eurovision?

Concerte, muzica, single-uri, album, un musical, … Voi lucra cu siguranta! Urm?torul pas este Festivalul Avignon din Franta, unde voi participa cu un musical.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.