Cea de-a 47-a editie a Galei UCIN, prestigiosul eveniment al Uniunii Cineastilor din Romania care premiaza creatiile cinematografiei romanesti din anul precedent, va avea loc pe 27 mai 2019 la Teatrul National Bucuresti, Sala Studio. Din juriul acestui an fac parte si Cristi Puiu, Adrian Silisteanu, Iosif Demian sau Tora Vasilescu, evenimentul urmand a fi prezentat de Catalina Alexandra Grama, alias Jojo.
Premiile UCIN…Sa spun ca este o sarbatoare a filmului romanesc? Poate este mult sau poate este putin. Cu siguranta aceste premii au o traditie si o istorie de zeci de ani. Aceste premii au fost date sau primite de Iliu, de Gopo, de Muresan, de Dragan, de Bostan, de Mihu, de Marcus, de Ursianu, de Daneliuc, de Pita, de Gulea, de Veroiu, de Tatos, de Margineanu, de Puiu, de Mungiu, de Netzer… generatie dupa generatie! Iata de ce Premiile UCIN nu reprezinta doar o sarbatoare, ci si un ritual pe care il pregatim in fiecare an!
Un juriu competent va aprecia creatiile anului trecut. Sunt numeroase filme bune, premiate in mari festivaluri internationale. Sarcina juriului va fi pe cat de onoranta, pe atat de grea. Le multumesc! Premiile UCIN inseamna si un spectacol, pentru ca un asemenea eveniment trebuie privit si de pe scena, dar si din sala, in tinuta de gala!” a declarat Presedintele Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN) Laurentiu Damian.
In juriul celei de-a 47-a editii a Galei UCIN au fost invitati:
Cristi PUIU, regizor, presedintele juriului
Manuela CERNAT, critic si istoric de film
Aura CORBEANU, critic de teatru
Dan DEDIU, compozitor
Iosif DEMIAN, regizor
Dana DUMA, critic de film
Radu IGAZSAG, regizor film animatie
Melania OPROIU, monteur film
Adrian SILISTEANU regizor, scenarist, producator
Tora VASILESCU, actrita
Varujan VOSGANIAN, scriitor
Premiile UCIN nu inseamna doar invingatorii care primesc trofee. Inseamna mult mai mult: este ocazia prin care breasla cineastilor este solidara si se respecta!a declarat Presedintele Uniunii Cineastilor din Romania (UCIN) Laurentiu Damian.
In fiecare an, galele UCIN au fost prezentate cu fast de catre mari nume ale marelui si micului ecran. Anul acesta gazda spectacolului va fi Catalina Alexandra Grama, alias Jojo. Iar daca anul trecut muzica a fost in centrul atentiei, anul acesta producatorii vor sa surprinda cu o noua abordare. Evenimentul va fi inregistrat si difuzat de TVR.
Gala Premiilor UCIN 2019 este un eveniment organizat de Uniunea Cineastilor din Romania in parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei, proiect finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, producator Revolver.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.