Teatrul ”Maria Filotti” Braila va invita duminica, 5 mai, ora 17.00, la premiera spectacolului TRUE WEST de Sam Shepard, regia Vlad Cristache si marti, 7 mai, de la ora 19.00 la premiera piesei DOI PE UN BALANSOAR de William Gibson, directia de scena Victor Ioan Frunza.
TRUE WEST, un text viu, antrenant, provocator, semnat de Sam Shepard, un cowboy avangardist, indragostit de viata, sub toate aspectele ei. Traducerea – Vlad Cristache si Silviu Debu, regia artistica si ilustratia muzicala apartin lui Vlad Cristache, iar scenografia este semnata de Andreea Tecla si Madalina Nicolae. Cu o distributie de exceptie: Emilian Oprea, Silviu Debu, Valentin Terente, Mihaela Trofimov, True West, este considerat cel mai cunoscut text al lui Sam Shepard, care a generat multe variante in Statele Unite, cu actori celebri, precum: John Malkovich, Gary Sinise, Dennis Quaid, Gary Cole, Bruce Willis, Philip Seymour Hoffman, John C. Reilly s.a.
Doi frati, Lee si Austin, unul vietuind in jungla urbana, la Hollywood, celalalt, vesnic ratacitor prin desert, doua personalitati distincte, situate la extreme, una a vestului salbatic neimblanzit,brutal, dar adevarat, cealalta a vestului salbatic citadin, contrafacut, degradat. Doi frati bantuiti de amintirile unei copilarii apuse, poate nu prea fericita, aflati acum in cautarea unor raspunsuri existentiale: Ce inseamna sa traiesti oare cu adevarat? Mai exista un western adevarat, ca viata?
Doi frati si scenariul vietii lor, unul conflictual, in care ei insisi devin personaje, in cautarea vietii adevarate, a visului american, daca exista asa ceva!
Marti, 7 mai , ora 19.00 Teatrul Maria Filotti prezinta in premiera spectacolul cu piesa DOI PE UN BALANSOAR de William Gibson. Directia de scena apartine lui Victor Ioan Frunza, scenografia este creata cu rafinament de Adriana Grand, iar distributia este formata din doi redutabili actori, Corina Moise si Alin Florea, care ofera, ca de fiecare data, o demonstratie teatrala de mare intensitate, emotie si performan?a actoriceasca.
O poveste de iubire, o complicata relatie de dragoste dintre un avocat si o dansatoare, intr-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet barbati nepotriviti, escroci sentimentali, cinici, victima perfecta, cea care ramane deobicei singura, nefericita, fara de noroc si care intr-o zi cunoaste un barbat, primul din viata ei, care nu vrea sa profite de ea, cel care o transforma dintr-o persoana singuratica, plina de complexe, intr-o femeie mandra de frumusetea ei. Insa acea zi minunata trece, dispare, odata cu cel care o iubise cu adevarat.
“Doi pe un balansoar”, prin premiera sa new-yorkea din 1957 a reprezentat debutul propriu-zis al autorului in teatru. Dupa 1957 piesa face o stralucita cariera internationala. Roluri memorabile au fost create pe scena, cel feminin de Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Annie Girardeau, cel masculin de Robert Mitchum, Peter French, Henri Fonda, Jean Marais, Marcello Mastroiani, de-a lungul anilor, in montari de exceptie precum cele ale lui Peter Brook, Luchino Visconti, Miklos Gabor s.a.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.