Probabil stiti ca The Cure sunt una dintre cele mai mari trupe moderne rock, infiintate la sfarsitul anilor ’70, care au inceput sa creasca la sfarsitul anilor ’80 si inceputul anilor ’90, pe masura ce alt-rockul a inceput sa invadeze posturile de radio. Dar stiati ca doar una dintre piesele lor a ajuns in Top 10? Este unul dintre cele 10 lucruri pe care nu le stiati despre The Cure si pe care vi le prezentam in cele ce urmeaza:

 • Robert Smith a fost singurul lor membru permanent
  Aproape 20 de muzicieni diferiti pot trece The Cure in CV-urile lor. Dar, incepand cu debutul oficial al trupei in 1976, doar un singur frontman, Robert Smith, a cantat pe fiecare album The Cure
 • O versiune mai tanara a trupei a cantat in primul lor show cand Robert Smith avea 13 ani
  Cand Smith era elev in cadrul Scolii Notre Dame din Sussex, Anglia, el si viitorii membri The Cure, Lol Tolhurst si Mick Dempsey, au format Obelisque si au cantat intr-un spectacol in 1973.
 • Robert Smith a cantat la chitara in trupele Siouxsie si Banshees
  Dupa ce albumul lor de debut a fost lansat, The Cure obisnuiau sa cante in deschiderea zeilor goth Siouxsie si Banshees. Cand chitaristul trupei Banshees a renuntat, Smith a intrat in trupa si apoi a cantat pe unele dintre albumele lor.
 • Primul lor single a fost lansat cu un autocolant care declara ca nu sunt rasisti
  Single-ul de debut The Cure, “Killing an Arab”, din 1978 se bazeaza pe “The Stranger” al lui Albert Camus. Dar oamenii au interpretat piesa in mod gresit, asa ca un sticker a fost plasat pe coperta single-ului, care declara ca trupa nu este rasista.
 • Robert Smith si-a intalnit sotia pe cand avea 14 ani
  Smith s=a intalnit cu sotia sa, Mary Poole, cand avea 14 ani. Au urmat un curs de teatru impreuna, la scoala. Ei s-au casatorit in 1988. Mary a interpretat rolul figurii fantomatice care dansa cu Smith in clipul “Just Like Heaven”.
 • Primul lor album ce a ajuns in topul din S.U.A. a fost in esenta o inregistrare solo a lui Robert Smith
  Smith a scris fiecare piesa si a cantat aproape la fiecare instrument (cu exceptia tobelor si saxofonului) pe al cincilea album The Cure, “The Top”. A fost primul album al trupei care a ajuns in topurile din Statele Unite, atingand pozitia 180.
 • Le place rock-ul clasic
  The Cure au inregistrat coveruri de pe piesele Doors ” Hello, I Love You ” (dintr-un album ce onoreaza cea de-a 40-a aniversare) si Jimi Hendrix Experience ‘Purple Haze’ pentru un album tribut Hendrix din 1993.
 • Robert Smith a jucat in ‘South Park’
  Smith a exprimat o versiune animata a lui insusi intr-un episod din 1998, din “South Park”, in care se transforma intr-o molie uriasa pentru a lupta impotriva unei Barba Streisand supradimensionata, care incerca sa distruga orasul.
 • Au ajuns in Top 10 o singura data
  Poate ca stiti fiecare cuvant din fiecare cantec The Cure, dar numai “Lovesong” a ajuns in Top 10, urcand pe pozitia 2. Doar alte doua cantece – “Just Like Heaven” si “Friday I’m in Love” au ajuns in Top 40.
 • Casa lor de discuri a crezut ca primul lor album va fi un esec
  Casa de discuri a trupei a fost convinsa ca beat-urile ce se aflau pe albumul “Disintegration” din 1989 ar ucide cariera The Cure. Dar a devenit primul lor hit record si cel mai bine vandut LP.

Pe 22 iulie, in Piata Constitutiei, legendarii THE CURE – proaspat introdusi in Rock and Roll Hall of Fame, celebrul panteon al muzicii rock, vor sustine primul lor super concert in Romania, in cadrul Rock the City.

Bilete aici.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.