Bon Jovi sunt una dintre cele mai de succes trupe rock’n’roll timp de trei decenii de acum. Fanii ar putea sa nu fie de acord cu privire la cea mai buna etapa a carierei trupei – si chiar la meritele generale ale trupei in sine – insa Bon Jovi a avut o rezistenta remarcabila, chiar si cu plecarea oficiala a chitaristului si partenerului principal de compozitie al lui Jon Bon Jovi, Richie Sambora. Dar cat de mult stiti despre trupa? In continuare va prezentam 13 lucruri mai putin stiute despre Bon Jovi.

 • Jon Bon Jovi si-a descoperit talentul muzical in timp ce lucra in studioul Power Station din New York, in asociere cu varul sau Tony Bongiovi. In timp ce se afla acolo, a inregistrat prima piesa profesionista: “R2-D2 We Wish You a Merry Christmas”, lansata pe albumul “Star Wars”, “Christmas in the Stars”.
 • Unul dintre cele mai mari hituri Bon Jovi, “Runaway”, a fost inregistrat initial cu o trupa denumita All Star Review, care a constat din muzicieni ce se aflau in studio, printre care  bateristul Scandal Frankie LaRocka, viitorul basist Hugh McDonald si legenda E Street Band Roy Bittan.

 • Trupa Bon Jovi urma sa fie denumita initial Johnny Electric, pana cand un prieten intelept le-a sugerat sa urmeze exemplul lui Van Halen si sa preia numele de familie al liderului lor.
 • Titlul celui de-al doilea album al lui Bon Jovi, “7800 Fahrenheit”, a fost inspirat de romanul distopic al lui Ray Bradbury, “Fahrenheit 451”, intitulat astfel dupa temperatura la care se aprind cartile. “7800 Fahrenheit” este punctul de topire al celor mai multe roci.
 • Bon Jovi erau gata sa incredinteze primul lor single no.1, “You Give Love a Bad Name”, rockerilor canadieni Loverboy inainte ca Jon Bon Jovi si Richie Sambora sa realizeze cat de bine le va fi sa pastreze piesa pentru ei insisi.

 • Cel de-al patrulea album Bon Jovi, “New Jersey” din 1988 (numit dupa statul lor de origine), a fost primul album rock lansat in U.S.S.R.
 • Single-ul “In These Arms”, din 1992, extras de pe albumul “Keep the Faith”, a fost scris de Jon Bon Jovi, Richie Sambora si keyboardistul David Bryan, care a iubit piesa atat de mult incat a re-inregistrat-o de doua ori: ca instrumental pentru solo-ul sau de pe piesa de debut din 1995, “On a Full Moon”, si cu voci pentru urmatorul single, “Lunar Eclipse” din 2000.
 • Incursiunea lui Jon Bon Jovi in actorie este bine cunoscuta, la fel ca si proiectele solo ale lui Richie Sambora. Chiar si keyboardistul David Bryan a devenit faimos cu hitul sau de pe Broadway, “Memphis” , dar lansarea tobosarului Tico Torres, in calitate de pictor, a fost sub asteptarile initiale, chiar daca el a expus si a vandut arta in mod continuu in ultimii 20 de ani.
 • Dupa ce basistul Alec John Such a parasit trupa in 1994, acesta si-a impartit timpul intre magazinul de motociclete din New York si managementul trupelor precum The 7th Heaven din Chicago.
 • Dupa iesirea basistului Alec John Such din trupa, Bon Jovi s-a intors cu o viziune mai matura si mai cinica decat in ??1995, single-ul “These Days,” fiind produs de veteranul britanic Peter Collins, bine cunoscut pentru activitatea sa in cadrul unor trupe cum ar fi Rush, Queensryche si Dream Theater.
 • In timp ce majoritatea fanilor americani cunosc Bon Jovi din albumele “Slippery When Wet” si “New Jersey” din intreaga Europa, Australia si Japonia, trupa si-a castigat cea mai mare faima pentru albumul “Crush” din 2000, care a vandut aproape doua ori mai multe exemplare la nivel international.
 • Inainte de a face o oferta pentru Buffalo Bills, Jon Bon Jovi a detinut echipa de fotbal Philadelphia Soul, filmand chiar si un videoclip cu fundatia Hall of Fame,  in 2005.
 • In 2013, chitaristul Richie Sambora a intrat sub acoperire in piata New York’s Chelsea pentru a strange fonduri pentru fundatia caritabila MusiCares.

La 8 ani de la primul concert in Romania, Bon Jovi revine la Bucuresti cu un nou show de proportii. Trupa va concerta in Piata Constitutiei pe 21 iulie 2019, la eveniment fiind asteptati peste 60.000 de spectatori.

Bilete aici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.