Crina Mardare, Catalin Catoiu, realizatorii de emisiuni radio Felix Crainicu (Radio Romania), Oliver Simionescu – DJ Olix (Kiss FM), Andreea Remetan (Virgin Radio), Liana Stanciu, jurnalist TVR si Gabriel Scirlet, regizor muzical TVR, sunt juratii selectiei din acest an pentru concursul international de interpretare a Festivalului Cerbul de Aur.

Doar 12 artisti, dintre cei 71 inscrisi, vor urca pe scena Festivalului, iar juriul de selectie va alege, zilele urmatoare, numele celor pe care ii vom urmari in concursul de la Brasov.

„Ma bucur ca Festivalul Cerbul de Aur si-a reconfirmat statutul de eveniment international de traditie. Artisti din 21 de tari au intrat in selectie, iar juriul are o sarcina foarte grea: doar 12 dintre ei vor intra in lupta pentru Marele Trofeu si pentru celelalte premii ale concursului, in valoare totala de peste 55 de mii de euro. Joi, 11 iulie, la finalul sesiunii de jurizare, ii vom cunoaste.”, a declarat Smaranda Vornicu-Shalit, directorul festivalului.

Juriul de selectie:
Cu o cariera indelungata in Romania dar si in strainatate, unde a sustinut concerte in Olanda, Danemarca sau Germania, Crina Mardare a facut parte din trupe precum Sfinx Experience sau Stereo. Vocal coach la propria scoala de muzica, Crina Mardare a jurizat semifinalistii Eurovision Romania 2018, iar anul acesta revine, in calitate de jurat, intr-un proiect marca TVR – Festivalul Cerbul de Aur.

Catalin Catoiu a cunoscut succesul pe scenele din Romania ca membru al trupei VH2, alaturi de legende ale muzicii romanesti – Gabriel Cotabita si Mihai Pocorschi. Catalin are o vasta experienta in industria de entertainment, activand ca producator („Fetele lu’ dom’ Profesor”, „Liber ca pasarea cerului”, „The Wanderers”), actor („Ingerasii”, „Aniela”, „Pariu cu viata”) sau realizator de videoclipuri pentru vedete precum Loredana, Laura Stoica sau Silvia Dumitrescu. Pentru videoclipul piesei „Lumea mea”, interpretata de Silvia Dumitrescu, a fost lureat al Festivalului Cerbul de Aur – editie 1997, castigand premiul 1 la aceasta sectiune.

Felix Crainicu este regizor de teatru (cu numeroase spectacole montate in teatre din Romania), scriitor, fondator al Scolii de dans si teatru Oportunidad. Cu o experienta de 25 de ani in radio, Felix Crainicu realizeaza, in prezent, mai multe emisiuni muzicale la Radio Romania Actualitati – „Muzica de top“, „Muzica si radio“, „Colectia de muzica – succesele muzicii romanesti“.

Liana Stanciu se numara printre primii realizatori de radio dupa 1989 si face parte din echipa TVR de peste zece ani, unde este realizator de emisiuni de divertisment si culturale. Liana Stanciu are o experienta vasta in media romaneasca si este activa in mai multe ONG-uri.

Gabriel Scirlet a absolvit Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti la sectia Compozitie. Din 2006 este regizor muzical la Televiziunea Romana, unde a realizat regia muzicala pentru numeroase concursuri muzicale: Eurovision, Cerbul de Aur, Concursul George Enescu, Eurovision Junior, Mamaia Copiilor. Lansari discografice: Jon Lord live(EMI Londra), Filarmonica Moscova(Sony Austria), Filarmonica George Enescu, Hope Concert.

Oliver Simionescu, sau DJ Olix, asa cum il cunosc fanii Kiss Fm, face parte din echipa statiei de mai bine de 12 ani si pune muzica la evenimente precum Neversea, ColorRun sau Untold. „Partydul KissFm“ si „Kiss Kiss in the mix“ sunt doar doua dintre programele care l-au consacrat la radio. Cand nu este la pupitrul Kiss FM, DJ Olix filmeaza, testeaza si apasa butoane cu nesat, fiind pasionat de tot ce inseamna aparate electronice, gadgeturi si deviceuri.

Andreea Remetan, om de radio cu o experienta de mai bine de 14 ani, este realizator programe la Virgin Radio, creator de continut pe www.RemeStie.ro si instagrammer.

Editia 2019 a Festivalului va avea loc in perioada 22 – 25 august, in Brasov, si va aduce numerosi artisti pe scena din Piata Sfatului. Pe langa recitalurile vedetelor invitate, 12 finalisti ai concursului international de interpretare vor canta pentru premii de peste 55 de mii de euro.

Pentru concurentii din acest an, echipa TVR a pregatit un format format cu doua zile de concurs, o Gala de premiere si evenimente adiacente.

Festivalul se va incheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populara traditionala romaneasca si prelucrari de actualitate ale acestui gen muzical.
Evenimentul va fi transmis in direct si in exclusivitate de Televiziunea Romana.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.