ERIK este una dintre cele mai fresh aparitii din industria muzicala, cu implicari in hit-uri precum “Ruleta” (Inna) sau “Matame” (Antonia), implicari atat ca artist, cat si compozitor. Vocea si infatisarea sa, alaturi de faptul ca vorbeste fluent 4 limbi, i-au indus insa in eroare pe fani, Erik fiind nascut si crescut in Romania.

Frank Erik Tchatchoua, pe numele lui complet, sau ERIK / ERIK FRANK, pe numele lui de artist, s-a nascut in Romania, in satul Bumbuieni. A crescut alaturi de o familie modesta, iar acum, cu muzica lui, cucereste topurile romanesti.

Cu un tata de origine camerunez si mama de origine romanca, Erik si familia lui s-au mutat in Valencia pe cand acesta avea doar 5 ani, Aici ERIK si-a descoperit pasiunea pentru chitara si a invatat limba spaniola. La 13 ani s-a mutat, tot impreuna cu ai lui, in Franta, devenind un vorbitor fluent al limbii, pentru ca apoi sa se intoarca in Romania si sa fie descoperit datorita coverurilor pe care le publica pe internet alaturi de surorile lui.

Intoarcerea in tara nu a fost usoara, fiind nevoit sa traiasca intr-o biserica si sa munceasca “cu ziua” pentru a-si permite minimul necesar.
Totul s-a schimbat cand Jorge l-a descoperit pe ERIK, cei doi incepand la foarte scurt timp sa compuna muzica impreuna. Talentul innascut pentru muzica si dedicarea fata de scopul sau l-au facut sa lucreze cu artisti precum INNA, Antonia, Alex Velea, Nicole Cherry, Mandinga, Xonia, Karmen, Theo Rose si multi altii.

In 2017, Erik a inceput sa colaboreze cu INNA, alaturi de care a compus si a interpretat super hitul “Ruleta”; a ajuns a doua cea mai vizionata piesa a Innei din istorie, cu peste 225 milioane de accesari pe Youtube. Versurile in spaniola din piesa sunt compuse de Erik.

2019 a adus o alta colaborare cu un nume mare din industrie, de data aceasta fiind vorba despre Antonia. Piesa “Matame”, lansata alaturi de ERIK, avea sa ajunga in scurt timp pe locul 1 in topurile radio si TV.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.