Emeli Sandé, una dintre cele mai bune voci din ultimii 10 ani din Marea Britanie, vine la Cerbul de Aur. Vineri, 23 august, in ultima zi de concurs, artista va sustine la Brasov primul sau recital pe o scena din Romania.

Cu peste 340 de milioane de vizualizari in mediul online, 19 milioane de single-uri vandute, dintre care trei No.1 in Marea Britanie, patru Brit Awards, autoare sau co-autoare a unor piese pentru mari artisti precum Alicia Keys, Katy Perry sau Rihanna, Emeli Sandé este printre cele mai importante si iubite staruri ale industriei muzicale.

“My Kind Of Love”, “Next to Me”, “Read All About It”, “Beneath you’re Beautiful” sunt cateva dintre hiturile care s-au auzit pe radiourile din intreaga lume si cu care Emeli a cucerit definitiv inimile si… urechile ascultatorilor.

Ascensiunea sa artistica a inceput in 2009, cand a lansat, alaturi de rapper-ul Chipmunk, “Diamond Rings”, piesa ce a intrat direct in Top 10 UK Singles Chart.

Albumul de debut, “Our Version of Events”, lansat in 2012, a ajuns numarul unu in Regatul Unit la scurt timp de la lansare, doborand in acelasi timp si un record detinut timp de 50 de ani de The Beatles pentru cele mai multe saptamani in Top 10. De asemenea, a primit 7 discuri de platina in Marea Britanie si Irlanda, fiind cel mai bine vandut album in 2012 si 2013.

Anul 2012 a fost unul fabulos pentru Emeli, care a cantat in fata a 80.000 de spectatori si a miliarde de telespectatori, la ceremoniile de deschidere si inchidere ale Jocurilor Olimpice de Vara de la Londra.

Dupa o perioada de cautari si redescoperire personala, Emeli revine in atentia publicului cu “Long Live the Angels”, album pentru care a primit cel mai recent Brit Awards, in 2017. In urmatorul an, Casa Regala Britanica o decoreaza cu MBE pentru servicii aduse muzicii.

In acest an, la scurt timp dupa recitalul de la Brasov, renumita artista isi va lansa cel de-al treilea album – “Real Life”, pe care este si single-ul “Extraordinary Being”, inclus pe coloana sonora a filmului “X-Men: Dark Pheonix”.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.