Dam startul azi, asa cum a devenit o traditie, unei serii de interviuri dedicate celei de-a XIII-a editii a Festivalului “Zile si Nopti de Teatru”, prestigios eveniment teatralo-cultural, de nivel si cu impact national.
Primul intervievat este unul dintre cei mai promitatori actori tineri, actor de renume al Teatrului Nottara, pasionat de tot ceea ce inseamna arta – Razvan Banica.
Razvan va veni la Braila in spectacolul “Triburi. Codul bunelor bariere”, vineri, 20 septembrie. Un spectacol despre importanta familiei, dar si despre felul in care il vedem pe Celalalt, despre cum ne raportam la cei pe care obisnuim sa ii incadram in categoria “altfel”, “Triburi” isi propune sa ne faca sa vedem ceea ce am ales sa ignoram pana acum.

De ce teatru?

Fiindca teatrul are curajul de a spune intotdeauna adevarul si ofera o perspectiva sincera asupra lumii in care traim. Oamenii trebuie sa vina la teatru pentru a se cunoaste si pentru a se recunoaste si, de ce nu, pentru a recompune acea lume in care traiesc.

Ce inseamna pentru dvs, personal si profesional, participarea in cadrul celei de-a XIII-a editii a Festivalului de Teatru de la Braila si intalnirea cu spatiul Teatrului ‘Maria Filotti’ si cu publicul brailean?

E o bucurie sa ma intorc al doilea an consecutiv la Braila, intr-un teatru cu o istorie atat de frumoasa, intr-un festival de traditie care, si anul acesta, a reusit sa adune la un loc unele dintre cele mai bune spectacole din tara. Sunt nerabdator in a avea din nou placerea de a juca in fata unui public precum cel brailean, un public de inalta calitate.

Pornind de la tema din acest an, cat de importanta considerati ca este conceptul basic de familie in societatea cotidiana si care sunt valorile ce o reprezinta actualmente?

Pentru mine, ideea de familie se rezuma la “iubire”. Familia este locul in care inveti “sa fii” si “sa devii”.

De ce sa vina spectatorii sa vizioneze spectacolul “Triburi. Codul bunelor bariere”?

Pentru ca de cele mai multe ori tindem sa vedem, si nu sa privim, sa auzim, si nu sa ascultam, sa existam, si nu sa traim. “Triburi. Codul bunelor bariere” vorbeste despre toate aceste lucruri la un loc, ba chiar mai mult.

Cel mai important obiectiv de atins in viitor?

Sa pastrez mereu vie dragostea pentru meseria pe care o fac.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.