Metallica, legendara trupa de heavy metal, a revenit in Romania dupa 9 ani, reusind sa dea curs uneia dintre cele mai mari dorinte ale fanilor din tara noastra printr-un concert incredibil, a carui amintire va starui permanent in memoria colectiva.

Inaintea concertului, Metallica a primit discul de platina pentru vanzarile in format fizic si digital ale albumului „Hardwired…to Self-Destruct” in Romania, o distinctie speciala, oferita de Universal Music Romania.

Spectacolul a debutat cu piesa „Hardwired”, extrasa de pe albumul „Hardwired…to Self-Destruct”, cel de-al 10-lea material lansat de trupa, pe data de 18 noiembrie 2016.

Metallica a tinut neaparat sa demonstreze ca are o legatura speciala cu Romania. Pe langa contributia trupei, in valoare de 50.000 de euro, fundatia All Within My Hands (fondata de Metallica) a donat si suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din Bucuresti, pentru initiativa Asociatiei Daruieste Viata, #NoiFacemUnSpital.

Concertul – care a inregistrat un numar record de spectatori (peste 50.000) – a avut loc pe Arena Nationala din Bucuresti pe 14 august 2019. Evenimentul a facut parte din turneul “Worldwired Tour 2019”, ce cuprinde 25 de concerte europene in tari, precum: Portugalia, Spania, Italia, Elvetia, Franta, Irlanda, Germania, Suedia, Norvegia, Finlanda, Estonia, Rusia sau Romania.

In cadrul concertului, Metallica a fost insotita de trupele Ghost si Bokassa, care au cantat in deschidere. Concertul a devenit sold-out la doar o zi dupa punerea in vanzare a biletelor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.